Ingrediente:
500 g zahar
1 plic Gelfix Extra 2:1 de la Dr. Oetker
20 bomboane cu gust de caramel
650 g mere
350 ml suc de mere (din comert)
1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker
1 plic sare de lamaie Dr. Oetker
Mod de preparare:
1. Se amesteca 2 linguri de zahar cu Gelfixul Extra 2:1. Restul zaharului se toarna intr-o oala si se caramelizeaza. Se ia oala de pe foc.
2. Amestecand continuu, se topesc si bomboanele de caramel in masa fierbinte de zahar caramelizat. Caramelul rezultat se lasa la racit timp de 30 min.
3. Intre timp se spala merele, se decojesc, se taie in 4, se scot samburii, se maruntesc si se cantaresc 650 g.
4. Merele, sucul de mere, amestecul de Gelfix, zaharul vanilinat si sarea de lamaie se amesteca cu caramelul.
5. Se pune oala pe foc si se aduce la fiert continutul, amestecand continuu (se apasa cu lingura usor in masa de caramel, astfel incat sucul de mere sa patrunda sub caramel pentru a se topi). Dulceata se lasa la fiert timp de minim 3 min, de asemenea amestecand continuu. Se ia oala de pe foc.
6. Se indeparteaza spuma, dupa care se umplu imediat borcanele.
7. Se rasucesc borcanele si se lasa pe capac timp de 5 minute.
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Ingerul razbunarii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
03:00 | Familia 135 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|