Ingrediente:
500 g zahar
1 plic Gelfix Extra 2:1 de la Dr. Oetker
20 bomboane cu gust de caramel
650 g mere
350 ml suc de mere (din comert)
1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker
1 plic sare de lamaie Dr. Oetker
Mod de preparare:
1. Se amesteca 2 linguri de zahar cu Gelfixul Extra 2:1. Restul zaharului se toarna intr-o oala si se caramelizeaza. Se ia oala de pe foc.
2. Amestecand continuu, se topesc si bomboanele de caramel in masa fierbinte de zahar caramelizat. Caramelul rezultat se lasa la racit timp de 30 min.
3. Intre timp se spala merele, se decojesc, se taie in 4, se scot samburii, se maruntesc si se cantaresc 650 g.
4. Merele, sucul de mere, amestecul de Gelfix, zaharul vanilinat si sarea de lamaie se amesteca cu caramelul.
5. Se pune oala pe foc si se aduce la fiert continutul, amestecand continuu (se apasa cu lingura usor in masa de caramel, astfel incat sucul de mere sa patrunda sub caramel pentru a se topi). Dulceata se lasa la fiert timp de minim 3 min, de asemenea amestecand continuu. Se ia oala de pe foc.
6. Se indeparteaza spuma, dupa care se umplu imediat borcanele.
7. Se rasucesc borcanele si se lasa pe capac timp de 5 minute.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | O vara de vis 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | O vara de vis 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|