Ingrediente:
2 kg vinete tăiate cubulete
1 lingura de sare
1 kg de felii de dovlecei
300 g de ardei roșu tăiat
2 cepe tăiate felii
4 căței de usturoi tăiati fin
8 foi de dafin
puțin oregano
puțin busuioc
puțin cimbru
puțin piper
1 plic Pikant fix dulce acrisor
1,5 l apă
1/4 l oțet (9 % alcool)
2 linguri de zahăr
8 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Bucătile de vinete se amestecă cu sare apoi se lasă să stea circa 1 oră. Se presează ușor pentru a se scurge zeama. Apoi se sterge sarea. Bucățile de vinete astfel pregătite, legumele, verdeața, piperul și se amestecă bine, dupa care se repartizează în borcane.
Continutul plicului de Pikant fix se amesteca cu apa, otetul si zaharul si se pun la fiert, lasand sa clocoteasca 5 minute. Compozitia rezultata se toarna fierbinte peste legumele din borcane. În fiecare borcan se adaugă câte o lingură de ulei de măsline dupa care se infileteaza capacele si se pun la loc intunecat si racoros.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | O vara de vis 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | O vara de vis 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|