Ingrediente:
1 cutie Mix pentru Savarine de la Dr. Oetker, ce contine:
270g mix aluat savarine
90g mix frisca
10g mix jeleu cu gust de zmeura
7 g drojdie uscata
10 forme pt copt
Mai avem nevoie de:
Pt aluat:
2 oua
125 lapte cald
30 ml ulei (3 linguri)
Pt frisca: 250 ml lapte rece de la frigider
Pt jeleu: 50 ml apa
Pt sirop:
1 litru apa,
400 g zahar,
3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
Cuptor electric preincalzit la180 grade
Cuptor cu gaz preincalzit la 190 grade sau treapta 3-4
Mod de preparare:
1. Intr-un vas pentru mixer se amesteca mixul pt aluat cu drojdia. Se adauga laptele cald si oualele si se amesteca cu mixerul, folosind spiralele pt aluat, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la viteza maxima timp de 1 minut pana la omogenizare. Se adauga si uleiul si se amesteca tot cu mixerul 1-2 minute.
Aluatul se poate amesteca si cu lingura de lemn, telul sau cu mana, respectand aceiasi pasi.
Formele pentru savarine se aseaza pe tava de cuptor si apoi cu ajutorul a doua linguri se pune aluatul in forme, in cantitati egale. Savarinele se lasa la dospit intr-un loc cald, timp de 30 minute. Dupa dospire savarinele se coc 30 de minute, in partea de mijloc a cuptorului preincalzit la 190 grade (treapta 3-4). Apoi se scot si se lasa sa se raceasca in forme.
4. Pentru sirop se fierbe apa si zaharul, dupa care se lasa sa se raceasca si se adauga apoi esenta de rom. Savarinele se scot din forme,(sfat) se dau usor pe razatoarea mare pentru a absorbi mai mult sirop si se scufunda timp de 1 minut, intorcandu-le pe ambele parti. Se scot si se pun la scurs pe un gratar de bucatarie. Se taie un capac de aprox. 1cm la partea mai ingusta a savarinei si se mai pun 2-3 linguri de sirop in mijlocul savarinei.
Intr-un pahar se pune mixul pentru jeleu si se amesteca cu apa rece, pana la omogenizare, aprox. 2 minute. Fiecare savarina se unge cu jeleu pe capac.
Intr-un vas pt mixer se pune mixul de frisca, se adauga 250 ml lapte rece de la frigider si se amesteca pt inceput la viteza mica , apoi la viteza maxima timp de 3 minute. Cu frisca obtinuta se decoreaza imediat fiecare savarina, cu ajutorul unui pos de cofetarie, ridicand capacul si punand o cantitate egala de frisca la fiecare savarina.
Savarinele se tin la frigider minimum 2 ore inainte de servire.
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Cabo, iluzii in Paradis 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 75 min
|
02:15 | Inima nu minte 180 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|