Ingrediente
Pentru blat:
200 g făină,
100 g migdale măcinate,
100 g zahăr pudră,
125 g unt,
2 gălbenuşuri,
1 praf de sare.
Pentru şarlotă:
2 plicuri Şarlotă cu gust de vanilie
de la Dr. Oetker,
600 ml lapte rece,
500 ml smântână dulce pentru frişcă
(32% grăsime),
250 g boabe de struguri.
Mai avem nevoie de
o tavă dreptunghiulară cu margini înalte.
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 180°C (în cazul unui cuptor electric) sau la treapta 3 (în cazul unui cuptor cu gaz). Se taie boabele de struguri în jumătăţi şi se lasă la scurs.
Într-un vas se amestecă cu ajutorul unui mixer: făina, migdalele măcinate, zahărul, untul, gălbenuşurile şi sarea. Se unge tava cu patina grăsime şi apoi se tapetează cu acest aluat sfărâmicios. Se coace 10-12 minute, după care se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se bate frişca cu mixerul la viteză mică până se întăreşte, apoi se pune la răcit. Se prepară ambele plicuri de şarlotă cu 600 ml lapte, conform instrucţiunilor de pe plic. Se încorporează frişca bătută şi apoi se adaugă fructele. Compoziţia rezultată se toarnă imediat peste blatul răcit. Totul se ţine la rece aproximativ 1-2 ore. Prăjitura se serveşte tăiată în bucăţele dreptunghiulare, decorată cu fructe proaspete.
| 05:45 | Flori insangerate S3 135 min
|
|---|---|
| 08:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 09:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 10:00 | Inima tradata 60 min
|
| 11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
| 12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
| 13:00 | Jocuri de putere si pasiune 60 min
|
| 14:00 | Dallas 60 min
|
| 15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
| 16:00 | Soarta nu pune intrebari 60 min
|
| 17:00 | Curajul de a te iubi 120 min
|
| 19:00 | Flori insangerate S3 120 min
|
| 21:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 22:00 | Dallas 60 min
|
| 23:00 | Drumul catre Soare 75 min
|
| 00:15 | Dreptul la iubire 45 min
|
| 01:00 | Flori insangerate S3 135 min
|
| 03:15 | Trei surori S3 105 min
|
| 05:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
| 06:00 | Flori insangerate S3 120 min
|