Ingrediente chiftele:
1 pachet de soia granule Inedit
1 ceapa
1 morcov
2-3 cartofi
2-3 linguri pesmet
1 catel usturoi
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
Sare
Piper
Cimbru
Ulei pentru prajit
Faina pentru modelat chiftelele
Ingrediente sos:
1 ceapa
3 linguri pasta de rosii
1 lingurita zahar
1 lingurita otet
Sare, piper, foi de dafin
Mod de preparare:
Se fierb cartofii. Separat se fierbe soia in apa cu putina sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit impreuna cu morcovul curatat si dat pe razatoare.
Dupa ce au fiert cartofii se dau pe razatoare. Se scurge soia, peste care punem cartofii, legumele calite, adaugam pesmetul, usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si verdeata tocata marunt. Amestecam bine compozitia, formam chiftelute pe care le dam prin faina si le prajim in uleiul incins.
Sos:
Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem sa se caleasca in ulei pana capata o culoare aurie. Adaugam pasta de rosii, apoi o ceasca de apa calda.
Fierbem sosul pe foc mic 15 minute, dupa care punem otetul, foile de dafin, zaharul si sare, piper dupa gust. Mai dam un clocot, turnam sosul peste chiftele intr-o alta cratita si le fierbem impreuna inca 5 minute.
Se servesc cu garnitura de macaroane fierte, orez fiert sau piure de cartofi.
06:00 | Inima nu minte 120 min
|
---|---|
08:00 | Leylifer 60 min
|
09:00 | Scrisoarea de adio 60 min
|
10:00 | Nu-i nimeni ca mine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Esmeralda 60 min
|
13:00 | Dragostea si banii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Iubirea din mine 120 min
|
19:00 | Inima nu minte 120 min
|
21:00 | Leylifer 60 min
|
22:00 | Scrisoarea de adio 60 min
|
23:00 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:00 | Esmeralda 60 min
|
01:00 | Leylifer 75 min
|
02:15 | Sarutul otravit 150 min
|
04:45 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Inima nu minte 120 min
|