Ingrediente:
1 cutie Mix pentru Prajitura Tiramisu
Se mai adauga:
Pentru Blat:
50 g margarina moale ( sau unt )
3 oua
50 ml lapte
Pentru crema:
500 ml lapte rece
Pentru sirop:
300 ml lapte
3 linguri de zahar
Coacaze rosii pentru decor
1 pachet mic piscoturi pentru sampanie
Un amestec de expresso si lichior de cafea pentru insiropat piscoturile ( 200 ml cafea +
50 ml lichior )
Mod de preparare:
Praful pentru blat, ouale, margarina si laptele se pun intr-un vas si se amesteca
cu mixerul la viteza mica, cateva secunde pentru omogenizare si apoi timp de 3 minute
la viteza mare.Compozitia astfel obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi
separat intr-o tava rotunda cu inel cu diametrul de 26 cm unsa si acoperita cu hartie
pentru copt la baza. Foile se coc timp de 15 - 20 min. fiecare la 175°C.
Pentru sirop se pun la fiert 300 ml lapte cu 3 linguri de zahar ( optional se poate
pune esenta de rom, migdale sau cafea solubila) si insiropam cele 2 foi.
Intr-un vas se amesteca praful pentru crema cu 500 ml lapte rece de la frigider si se
amesteca cu mixerul timp de 50 minute.
Crema se imparte in 3 parti egale. Peste prima foaie punem un rand de crema, un
rand de piscoturi insiropate, un alt rand de crema, cealalta foaie si crema
deasupra.
Tortul se pastreaza timp de aprox. 2 ore la frigider dupa care se poate servi.
Inainte de servire se pudreaza cu cacao si se orneaza cu coacaze rosii.
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Ingerul razbunarii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
03:00 | Familia 135 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|