Ingrediente:
75 gr stafide
1 fiola esenta de rom de la Dr. Oetker
50 gr unt
200 gr ciocolata
2 oua
100 gr zahar tos fin
un varf lingurita scortisoara
50 gr nuci macinate
75 gr faina cernuta
1 plic Glazura neagra de la Dr. Oetker
Pentru decor: Perle argintii de la Dr. Oetker.
Mod de preparare:
Punem stafidele la inmuiat cu 1 lingura de apa si esenta de rom, timp de 1 ora .
Topim untul, adaugam ciocolata taiata bucatele mici si o lasam sa se topeasca. Luam vasul de pe foc .Amestecam ouale cu zaharul si scotisoara , pana cand amestecul devine cremos. Adaugam repede amestecul de ciocolata si omogenizam compozitia. Adaugam nucile, stafidele si faina.
Ungem si tapetam cu hartie de pergament o tava mica de copt (20x20). Turnam amestecul in tava si coacem timp de aprox. 25 min la 180⁰C ( cuptor preincalzit ).
Se lasa 10 minute la racit.
Prajitura se scoate din tava si se taie in bucatele de aprox de 5-6 cm.
Punem plicul de glazura in apa fierbinte pana se inmoie, turnam compozitia intr-un castron si inmuiem fiecare bucatica de negresa in ea.
Ornam negresele cu perle argintii.
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 09:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 10:00 | Inima tradata 60 min
|
| 11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
| 12:00 | Fructul oprit 60 min
|
| 13:00 | Rasarit 60 min
|
| 14:00 | Dallas 60 min
|
| 15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
| 16:00 | Soarta nu pune intrebari 60 min
|
| 17:00 | Darul iubirii 120 min
|
| 19:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|
| 21:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 22:00 | Dallas 60 min
|
| 23:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 00:00 | Fructul oprit 60 min
|
| 01:00 | Inimi singuratice 195 min
|
| 04:15 | Trei surori S3 105 min
|
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|