Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g făină,
1 plic Drojdie de la Dr. Oetker,
90 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat de la Dr. Oetker,
90 g unt moale,
2 gălbenușuri,
2 ouă,
1 praf de sare,
1/8 lapte călduț.
Pentru umplutura cu mac:
100 ml lapte,
2 linguri zahăr,
1 lingură rom,
puțină scorțișoară,
1/2 plic Finesse coajă rasă de lămâie de la Dr. Oetker,
100 g mac măcinat.
Pentru umplutura cu brânză:
250 g brânză degresată (10 %),
2 gălbenușuri,
1 plic Zahăr vanilinat de la Dr. Oetker,
1 fiolă Esență de rom de la Dr. Oetker,
1/2 plic Finesse coajă rasă de lămâie de la Dr. Oetker,
1 lingură zahăr pudră,
1 lingură unt moale.
Pentru umplutura cu gem de prune:
200 g gem de prune,
puțină scorțișoară,
1 lingură de rom.
Pentru fărâmituri:
50 g făină,
20 g zahăr pudră,
20 g unt.
Separat, un ou bine bătut.
Mod de preparare
Pasul 1 Se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasă la crescut, la loc cald, până când își dublează volumul.
Pasul 2 Pentru umplutura cu mac, se fierbe într-o oală laptele cu zahărul, romul,
scorțișoara și Finesse-ul. Se ia oala de pe foc și se încorporează și macul.
Se lasă la răcit amestecând de mai multe ori.
Pasul 3 Pentru umplutura cu brânză, se amestecă și se omogenizează într-un vas
toate ingredientele.
Pasul 4 Pentru umplutura de gem se amestecă și se omogenizează într-un vas
toate ingredientele.
Pasul 5 Pentru fărâmituri, se adaugă toate ingredientele într-un vas, se amesteca bine și se fărâmițează cu degetele în bucățele mici.
Pasul 6 Aluatul se întinde sub formă de rulou și se taie în bucăți egale (30 bucăți).
Bucățile obținute se tasează ușor. Peste ele se toarnă alternativ umplutura
cu mac și cea de brânză. Umplutura se acoperă cu marginile bucăților de
aluat. Se așază în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt, cu partea
de sus în jos. Mini prăjiturile se ung cu oul bătut iar în mijloc se pune
câte puțin din compoziția de gem. Peste ele se presară fărâmiturile. Se
introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Cuptor electric:
180°C (preîncălzit). Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit).
Timp de coacere: 25 minute.
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Ingerul razbunarii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
03:00 | Familia 135 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|