Reteta de Acasa - marti, 5 aprilie 2011 - Mini prajituri cu mac si branza

Reteta de Acasa - marti, 5 aprilie 2011 - Mini prajituri cu mac si branza
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA
Data publicarii: 05 Aprilie 2011

Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g făină,
1 plic Drojdie de la Dr. Oetker,
90 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat de la Dr. Oetker,
90 g unt moale,
2 gălbenușuri,
2 ouă,
1 praf de sare,
1/8 lapte călduț.

Pentru umplutura cu mac:
100 ml lapte,
2 linguri zahăr,
1 lingură rom,
puțină scorțișoară,
1/2 plic Finesse coajă rasă de lămâie de la Dr. Oetker,
100 g mac măcinat.
Pentru umplutura cu brânză:
250 g brânză degresată (10 %),
2 gălbenușuri,
1 plic Zahăr vanilinat de la Dr. Oetker,
1 fiolă Esență de rom de la Dr. Oetker,
1/2 plic Finesse coajă rasă de lămâie de la Dr. Oetker,
1 lingură zahăr pudră,
1 lingură unt moale.
Pentru umplutura cu gem de prune:
200 g gem de prune,
puțină scorțișoară,
1 lingură de rom.
Pentru fărâmituri:
50 g făină,
20 g zahăr pudră,
20 g unt.

Separat, un ou bine bătut.

Mod de preparare
Pasul 1 Se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasă la crescut, la loc cald, până când își dublează volumul.
Pasul 2 Pentru umplutura cu mac, se fierbe într-o oală laptele cu zahărul, romul,
scorțișoara și Finesse-ul. Se ia oala de pe foc și se încorporează și macul.
Se lasă la răcit amestecând de mai multe ori.
Pasul 3 Pentru umplutura cu brânză, se amestecă și se omogenizează într-un vas
toate ingredientele.
Pasul 4 Pentru umplutura de gem se amestecă și se omogenizează într-un vas
toate ingredientele.
Pasul 5 Pentru fărâmituri, se adaugă toate ingredientele într-un vas, se amesteca bine și se fărâmițează cu degetele în bucățele mici.
Pasul 6 Aluatul se întinde sub formă de rulou și se taie în bucăți egale (30 bucăți).
Bucățile obținute se tasează ușor. Peste ele se toarnă alternativ umplutura
cu mac și cea de brânză. Umplutura se acoperă cu marginile bucăților de
aluat. Se așază în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt, cu partea
de sus în jos. Mini prăjiturile se ung cu oul bătut iar în mijloc se pune
câte puțin din compoziția de gem. Peste ele se presară fărâmiturile. Se
introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

Cuptor electric:
180°C (preîncălzit). Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit).
Timp de coacere: 25 minute.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Sarutul otravit
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies