Reteta de Acasa - marti, 7 iunie 2011 - Tort de cirese

Reteta de Acasa - marti, 7 iunie 2011 - Tort de cirese
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA
Data publicarii: 07 Iunie 2011

Ingrediente:
Pentru blat:
-    150g  făină fină
-    1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
-    80 g zahăr pudră
-    1 pliculeţ  zahăr vanilinat Dr. Oetker
-    80 g unt moale
-    1 ou
Pentru umplutură:
-    Compot de cireşe fără sâmburi (greutatea după scurgere 660 g)
-    500 ml zeamă din compotul de cireşe (eventual completat cu apă)
-    1 pliculeţ Puding cu aromă de vanilie Dr. Oetker
-    2 linguri rase de zahăr
Pentru aluatul faramitat:
-    100 g unt
-    100 g făină fină
-    100 g zahăr
Pentru decorare:

-    500 ml smântână pentru frişcă
-    2 linguri rase zahăr pudră
-    câteva cireşe proaspete sau din compot
-    2 linguri rase cacao Dr. Oetker
Mai avem nevoie de:

-    formă de tort (26 cm)
-    sucitor
-    sită

Mod de preparare:

1.    Pentru pregătirea aluatului pe masa de lucru presărăm făina, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, untul şi ouăle şi frământăm  manual până obţinem un aluat neted. Întindem aluatul şi îl aşezăm într-o formă de tort unsă şi presărată cu făină.
2.    Pentru pregătirea umpluturii turnăm sucul de la compotul de cireşe (păstrăm câteva cireşe pentru a le folosi mai târziu). Din cele 500 ml suc măsurăm aproximativ ½ în care amestecăm  praful de puding. Restul de suc, împreună cu zahărul îl punem la fiert, turnăm peste pudingul amestecat şi lăsăm să fiarbă aproximativ 2 minute. Amestecăm cireşele în pudingul fierbinte şi întindem uniform umplutura peste blat.
3.    Pentru pregătirea frecăţeilor amestecăm într-un castron zahărul, făina şi untul. Frământăm manual şi formăm frecăţei pe care îi aşezăm uniform peste umplutură. Introducem în cuptorul dinainte încălzit şi coacem.
4.    Pentru decorare batem cu mixerul electric smântâna până obţinem frişca şi în continuare împreună cu zahărul pudră şi Smeta-fix până se întăreşte compoziţia. Ungem cu aceasta tortul deasupra şi pe margini. Decorăm apoi tortul cu restul cireşelor şi presărăm uşor cacao. Punem în frigider să se răcească pentru 2 ore.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Sarutul otravit
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies