Reteta de Acasa - marti, 7 iunie 2011 - Tort de cirese

Reteta de Acasa - marti, 7 iunie 2011 - Tort de cirese
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA
Data publicarii: 07 Iunie 2011

Ingrediente:
Pentru blat:
-    150g  făină fină
-    1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
-    80 g zahăr pudră
-    1 pliculeţ  zahăr vanilinat Dr. Oetker
-    80 g unt moale
-    1 ou
Pentru umplutură:
-    Compot de cireşe fără sâmburi (greutatea după scurgere 660 g)
-    500 ml zeamă din compotul de cireşe (eventual completat cu apă)
-    1 pliculeţ Puding cu aromă de vanilie Dr. Oetker
-    2 linguri rase de zahăr
Pentru aluatul faramitat:
-    100 g unt
-    100 g făină fină
-    100 g zahăr
Pentru decorare:

-    500 ml smântână pentru frişcă
-    2 linguri rase zahăr pudră
-    câteva cireşe proaspete sau din compot
-    2 linguri rase cacao Dr. Oetker
Mai avem nevoie de:

-    formă de tort (26 cm)
-    sucitor
-    sită

Mod de preparare:

1.    Pentru pregătirea aluatului pe masa de lucru presărăm făina, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, untul şi ouăle şi frământăm  manual până obţinem un aluat neted. Întindem aluatul şi îl aşezăm într-o formă de tort unsă şi presărată cu făină.
2.    Pentru pregătirea umpluturii turnăm sucul de la compotul de cireşe (păstrăm câteva cireşe pentru a le folosi mai târziu). Din cele 500 ml suc măsurăm aproximativ ½ în care amestecăm  praful de puding. Restul de suc, împreună cu zahărul îl punem la fiert, turnăm peste pudingul amestecat şi lăsăm să fiarbă aproximativ 2 minute. Amestecăm cireşele în pudingul fierbinte şi întindem uniform umplutura peste blat.
3.    Pentru pregătirea frecăţeilor amestecăm într-un castron zahărul, făina şi untul. Frământăm manual şi formăm frecăţei pe care îi aşezăm uniform peste umplutură. Introducem în cuptorul dinainte încălzit şi coacem.
4.    Pentru decorare batem cu mixerul electric smântâna până obţinem frişca şi în continuare împreună cu zahărul pudră şi Smeta-fix până se întăreşte compoziţia. Ungem cu aceasta tortul deasupra şi pe margini. Decorăm apoi tortul cu restul cireşelor şi presărăm uşor cacao. Punem în frigider să se răcească pentru 2 ore.

Program Acasa TV
  • Duminică
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Doctor de bine - Acasa toamna 2025
    30 min
    09:30 ProVerde - Acasa toamna 2025
    15 min
    09:45 iBani - Acasa toamna 2025
    15 min
    10:00 O iarna ca-n povesti
    120 min
    12:00 Taramul sperantei
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Pariu cu destinul
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Inimi singuratice
    195 min
    04:15 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:45 O iarna ca-n povesti
    75 min
    06:00 Alaca - iubire si tradare
    120 min
Modifică setările cookies