Reteta de ACASĂ: Pilaf cu tofu (brânză din lapte de soia) şi Negresă de post

Reteta de ACASĂ: Pilaf cu tofu (brânză din lapte de soia) şi Negresă de post
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, Simona Mihaescu
Data publicarii: 09 Decembrie 2008

Pentru că suntem în postul Crăciunului, Simona Mihăescu ne propune în continuare preparate de post, gustoase, necostisitoare şi uşor de preparat.

Pilaf cu tofu

Ingrediente
Orez, ulei, ceapă, brânză tofu, puţină supă de legume, sare, piper, o frunză de dafin

Modul de preparare
Într-o tigaie punem puţin ulei, pe care îl lăsăm să se încingă, tocăm mărunt ceapa şi o punem la călit. Pentru a fi mai sănătoasă ceapa călită, punem şi puţină apă. Se scurge saramura în care stă brânza tofu, după care aceasta se taie cubuleţe. Se adaugă în tigaie supa de legume, apoi brânza tofu, puţin piper şi puţină sare. Se adaugă orezul, pe care-l călim puţin şi punem o foaie de dafin, care va da un gust deosebit pilafului. Luăm vasul de pe foc, Toată această compoziţie se toarnă într-un vas peste care se pune apă Măsura este: la o cană de orez trei căni cu apă. Se pune vasul la cuptor până când scade apa şi se rumeneşte pilaful puţin la suprafaţă.

Negresă de post

Ingrediente:
3 căni făină
1 cană şi jumătate de zahăr
1 cană şi jumătate de apă
4 linguri ulei
1 linguriţă esenţă de rom
un plic praf de copt
un plic zahăr vanilinat
3 linguri de cacao neagră
100 g de stafide sau nucă
Pentru glazură
5 linguri zahăr
1 lingură cu vîrf de cacao neagră
3 linguri de apă
1 lingură de margarină
2-3 picături esenţă de rom

Modul de preparare
Într-un vas pentru mixer punem făina peste care adăugăm praful de copt si amestecaă bine, apoi adăugăm zahăr vanilinat, puţină sare, o linguriţă esenţă de rom, zahărul,  trei linguri de cacao, apă, ulei, stafide. După ce compoziţia a fost omogenizată bine cu mixerul, pregătim o tavă în care punem o hârtie specială (gen pergament) pentru copt şi puţină margarină. După ce am turnat compoziţia în tavă, punem tava la cuptor pentru 20-25 de minute, iar temperatura constanta a cuptorului trebuie să fie de 160 de grade.
Glazura
Margarină, zahăr, apă, o lingură cu vârf de caco, lăsăm să dea în clocot, adăugăm şi câteva picături de rom.
După ce am scos tava de la cuptor, turnăm glayura şi tăiem prăjitura în bucăţi sub formă de romburi sau pătrate.

Poftă bună!


Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Scrisoarea de adio
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Sarutul otravit
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies