Reteta de ACASĂ: Pilaf cu tofu (brânză din lapte de soia) şi Negresă de post

Reteta de ACASĂ: Pilaf cu tofu (brânză din lapte de soia) şi Negresă de post
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, Simona Mihaescu
Data publicarii: 09 Decembrie 2008

Pentru că suntem în postul Crăciunului, Simona Mihăescu ne propune în continuare preparate de post, gustoase, necostisitoare şi uşor de preparat.

Pilaf cu tofu

Ingrediente
Orez, ulei, ceapă, brânză tofu, puţină supă de legume, sare, piper, o frunză de dafin

Modul de preparare
Într-o tigaie punem puţin ulei, pe care îl lăsăm să se încingă, tocăm mărunt ceapa şi o punem la călit. Pentru a fi mai sănătoasă ceapa călită, punem şi puţină apă. Se scurge saramura în care stă brânza tofu, după care aceasta se taie cubuleţe. Se adaugă în tigaie supa de legume, apoi brânza tofu, puţin piper şi puţină sare. Se adaugă orezul, pe care-l călim puţin şi punem o foaie de dafin, care va da un gust deosebit pilafului. Luăm vasul de pe foc, Toată această compoziţie se toarnă într-un vas peste care se pune apă Măsura este: la o cană de orez trei căni cu apă. Se pune vasul la cuptor până când scade apa şi se rumeneşte pilaful puţin la suprafaţă.

Negresă de post

Ingrediente:
3 căni făină
1 cană şi jumătate de zahăr
1 cană şi jumătate de apă
4 linguri ulei
1 linguriţă esenţă de rom
un plic praf de copt
un plic zahăr vanilinat
3 linguri de cacao neagră
100 g de stafide sau nucă
Pentru glazură
5 linguri zahăr
1 lingură cu vîrf de cacao neagră
3 linguri de apă
1 lingură de margarină
2-3 picături esenţă de rom

Modul de preparare
Într-un vas pentru mixer punem făina peste care adăugăm praful de copt si amestecaă bine, apoi adăugăm zahăr vanilinat, puţină sare, o linguriţă esenţă de rom, zahărul,  trei linguri de cacao, apă, ulei, stafide. După ce compoziţia a fost omogenizată bine cu mixerul, pregătim o tavă în care punem o hârtie specială (gen pergament) pentru copt şi puţină margarină. După ce am turnat compoziţia în tavă, punem tava la cuptor pentru 20-25 de minute, iar temperatura constanta a cuptorului trebuie să fie de 160 de grade.
Glazura
Margarină, zahăr, apă, o lingură cu vârf de caco, lăsăm să dea în clocot, adăugăm şi câteva picături de rom.
După ce am scos tava de la cuptor, turnăm glayura şi tăiem prăjitura în bucăţi sub formă de romburi sau pătrate.

Poftă bună!


Program Acasa TV
  • Duminică
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Doctor de bine - Acasa toamna 2025
    30 min
    09:30 ProVerde - Acasa toamna 2025
    15 min
    09:45 iBani - Acasa toamna 2025
    15 min
    10:00 Brutaria casei regale
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Doctor de bine - Acasa toamna 2025
    30 min
    01:30 ProVerde - Acasa toamna 2025
    15 min
    01:45 iBani - Acasa toamna 2025
    15 min
    02:00 Mostenirea
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Brutaria casei regale
    105 min
    06:00 Flori insangerate S3
    105 min
Modifică setările cookies