Ingrediente blat:
150 gr biscuiti crocanti obisnuiti
15 linguri expresso rece sau cafea foarte tare
30 gr migdale decojite si macinate
150 gr dulceata de visine
Ingrediente crema :
1 plic Praf pentru inghetata de lamaie Dr. Oetker
200 ml lapte rece
Pentru ornat:
150 ml lichior de cirese
Mod de preparare:
Se sfarama biscuitii si se amesteca cu cafeaua si migdalele. Pe o hartie de copt de 50 cm lungime trasati un patrat (30x30cm) si inchideti in el masa de biscuiti. Stropiti cu dulceata topita ( se incalzeste pe foc) si dati la rece.
Amestecam plicul de inghetata cu 200 ml lapte rece, amestecam 1 minut la viteza mica si apoi 3 minute la viteza mare ( vom obtine o spuma consistenta ).Punem inghetata peste blatul de biscuiti lasand marginile de 2 cm.
Rulam cu ajutorul hartiei de copt si rasucim la capete, ca la bomboane.
Lasati rulada 40 min la congelator.
Indepartam hartia, taiem rulada felii si inainte de servire o stropim cu lichior.
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024 45 min
|
09:45 | MasterChef 195 min
|
13:00 | Iubiri fara hotar 180 min
|
16:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|
18:00 | Calea spre iertare 120 min
|
20:00 | State de Romania 60 min
|
21:00 | Vis de iarna 120 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | State de Romania 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024 60 min
|
02:00 | Calea spre iertare 120 min
|
04:00 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:30 | Vis de iarna 90 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|