Savarine

Savarine
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, Savarine
Data publicarii: 04 Iunie 2010

Ingrediente:

5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de pespet fin
1 lingura de faina
300 ml apa
200 g zahar
5 linguri esenta de rom de la Dr. Oetker
Pentru umplutura
300 ml smintina pentru frisca
1 plic intaritor pentru frisca de la Dr. Oetker
3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr. Oetker
putina dulceata de cirese

Mod de preparare:

Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul pina devin ca o spuma tare, dupa care se adauga galbenusurile batute putin.
Faina se amesteca cu pesmetul dupa care se adauga (in ploaie) peste albusuri.
 
Formele de savarina se ung cu unt si se tapeteaza cu pesmet dupa care se toarna compozitia in ele.
Savarinele se coc la 161 grade Celsius pina ce prind o culoare aurie si trec de testul cu scobitoarea.

Siropul se prepara astfel:

Se fierbe apa cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se ia siropul de pe foc si se adauga romul.
Dupa ce savarinele s-au copt le scoateti din cuptor si din forme si le asezati intr-un vas mai inalt si se toarna siropul peste ele.Se lasa savarinele impreuna cu siropul la rece pina cand se absoarbe tot siropul.
Se prepara frisca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca.
Se taie capacelele savarinelor si se umplu din belsug cu frisca, dupa care se decoreaza cu putina dulceata.
PP: Zahar pudra cu aroma de vanilie


Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies