Ingrediente:
Pentru blat:
1 cutie Mix pentru 9 torturi,
1 ou,
100 g unt sau margarina rece de la frigider
Pentru umplutura:
2 linguri gem de piersici,
150 g unt sau margarina,
150 g zahar tos fin,
1 plic Finesse coaja rasa de lamaie,
1 lamaie
2 oua,
150 g faina,
Pentru décor:
zahar pudra cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
cateva felii de lamaie
Mod de preparare:
Pentru blat: Se unge cu unt o forma de copt cu diametrul de 26 cm si se pudreaza cu faina. Într-un vas se pune Mixul pentru 9 torturi, se adauga oul si se amesteca cu o lingura. Se adauga untul (margarina) rece de la frigider, taiat în bucatele si se amesteca prin framântare rapida (cu mâna) pâna la obtinerea unei paste compacte.
Aluatul se intinde în forma de copt si se formeaza o bordura de 3 cm înaltime. Blatul astfel format se unge cu 2 linguri gem de piersici.
Pentru umplutura:
Se amesteca margarina (untul) cu mixerul la viteza mare, se adauga treptat zaharul, Finesse-ul de lamâie, ouale, faina si sucul de la o lamâie. Compozitia se pune în forma peste blat si se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 50 minute.
Dupa racire se pudreaza cu zahar si se orneaza cu felii de lamâie.
Cuptor electric 180 º C (preîncalzit),
cuptor cu aer fierbinte 170 º C (preîncalzit),
cuptor cu gaz 190 º C (preincalzit).
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 09:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 10:00 | Inima tradata 60 min
|
| 11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
| 12:00 | Fructul oprit 60 min
|
| 13:00 | Jocuri de putere si pasiune 60 min
|
| 14:00 | Dallas 60 min
|
| 15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
| 16:00 | Soarta nu pune intrebari 60 min
|
| 17:00 | Curajul de a te iubi 60 min
|
| 18:00 | Darul iubirii 60 min
|
| 19:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|
| 21:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 22:00 | Dallas 60 min
|
| 23:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 00:00 | Fructul oprit 60 min
|
| 01:00 | Inimi singuratice 210 min
|
| 04:30 | Trei surori S3 90 min
|
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|