Ingrediente:
100 g alune de padure
100 g Musli cu 40% fructe de la Dr. Oetker
100 g unt
Pentru crema:
1 plic foi pentru Gelatina de la Dr. Oetker
175 g merisoare proaspate sau congelate(coacaze rosii)
100 ml suc de mere
200 g crema de branza dulce
500 ml smatana pentru frisca
100 g zahar
1 plic zahar vanilinat de la Dr. Oetker
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Blatul:
Se prajesc 100 g alune maruntite intr-o tigaie acoperita, fara grasime si se lasa la racit. Cu ajutorul unui sucitor, se marunteste musliul si se amesteca cu alunele prajite.
Se topeste untul la foc mic, se adauga amestecul de musli cu alune si se omogenizeaza.
Se ia o forma rotunda detasabila(26cm) se unge si se tapeteaza cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri se aseaza si se niveleaza blatul de alune in forma de copt.
Cele 6 foi din pachetul de gelatina, se lasa la inmuiat 5 minute in sucul de mere. Apoi se pun pe foc mic pana se dizolva.
Crema de branza se bate cu zaharul, zaharul vanilinat si sucul de lamaie. Se adauga apoi smanatana batuta si se omogenizeaza.
4 linguri din compozitia de mai sus se amesteca cu gelatina dizolvata, dupa care se incorporeaza cu totul in crema de branza.
Crema se intinde si se niveleaza pe blatul de alune, dupa care se presara merisoarele.
Tortul se tine la frigider 2 ore.
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Ingerul razbunarii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 135 min
|
03:15 | Leylifer 120 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|