Ingrediente:
100 g alune de padure
100 g Musli cu 40% fructe de la Dr. Oetker
100 g unt
Pentru crema:
1 plic foi pentru Gelatina de la Dr. Oetker
175 g merisoare proaspate sau congelate(coacaze rosii)
100 ml suc de mere
200 g crema de branza dulce
500 ml smatana pentru frisca
100 g zahar
1 plic zahar vanilinat de la Dr. Oetker
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Blatul:
Se prajesc 100 g alune maruntite intr-o tigaie acoperita, fara grasime si se lasa la racit. Cu ajutorul unui sucitor, se marunteste musliul si se amesteca cu alunele prajite.
Se topeste untul la foc mic, se adauga amestecul de musli cu alune si se omogenizeaza.
Se ia o forma rotunda detasabila(26cm) se unge si se tapeteaza cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri se aseaza si se niveleaza blatul de alune in forma de copt.
Cele 6 foi din pachetul de gelatina, se lasa la inmuiat 5 minute in sucul de mere. Apoi se pun pe foc mic pana se dizolva.
Crema de branza se bate cu zaharul, zaharul vanilinat si sucul de lamaie. Se adauga apoi smanatana batuta si se omogenizeaza.
4 linguri din compozitia de mai sus se amesteca cu gelatina dizolvata, dupa care se incorporeaza cu totul in crema de branza.
Crema se intinde si se niveleaza pe blatul de alune, dupa care se presara merisoarele.
Tortul se tine la frigider 2 ore.
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024 45 min
|
09:45 | MasterChef 195 min
|
13:00 | Iubiri fara hotar 180 min
|
16:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|
18:00 | Calea spre iertare 120 min
|
20:00 | State de Romania 60 min
|
21:00 | Vis de iarna 120 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | State de Romania 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024 60 min
|
02:00 | Calea spre iertare 120 min
|
04:00 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:30 | Vis de iarna 90 min
|
06:00 | Ajutor, ma indragostesc! 120 min
|