Ingrediente
1 bucata intreaga cotlete de porc cu os, 120 g costita afumata si feliata pe lungime, 2 cepe mici, cativa catei de usturoi, 4 mere, 120 g coacaze rosii, 1 l vin alb sec, 200 ml apa, 150 ml coniac, 3 linguri zahar, 3 cuisoare, 100 g unt, 1 lingura amidon de porumb, ulei de masline, sare si piper.
Mod de preparare
Carnea se infasoara in feliile de costita, se leaga cu sfoara, iar bucatile de os se imbraca cu folie de aluminiu. Aceasta carne astfel pregatita se prajeste in ulei si unt. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga la carnea prajita, se mai prajesc impreuna citeva min si se stinge totul cu apa . Se introduce la cuptor . Separat, merele spalate, fara simburi si codite, se umplu cu unt cat o nuca. Se aseaza intr-o craticioara, se pun zaharul, cuisoarele si vinul. Se dau in clocot aprox 15 minute, cat sa nu se sfarame merele, dar sa fie fierte.
Pe un platou cald se aseaza felii de cotlet si mere si sosul de coacaze. Acesta din urma se pregateste din sosul ramas de la coacerea carnii, coacaze si coniac. Amidonul se dezleaga cu 2 linguri de apa, se pune si ea in sos si se amesteca bine, pe foc, pana se ingroasa putin. Se toarna peste friptura.
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025 60 min
|
| 10:00 | Daca-i bal, bal sa fie! 120 min
|
| 12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
| 15:00 | Santa Diabla 120 min
|
| 17:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
| 20:00 | Mostenirea 120 min
|
| 22:00 | Acea fata 120 min
|
| 00:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025 60 min
|
| 02:00 | Mostenirea 135 min
|
| 04:15 | Daca-i bal, bal sa fie! 105 min
|
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|