La Acasa in bucatarie: Marc, un bucatar belgian, a preparat platou frantuzesc

La Acasa in bucatarie: Marc, un bucatar belgian, a preparat platou frantuzesc
Citeste mai mult despre: platou frantuzesc
Data publicarii: 21 Decembrie 2008

Simona Mihăescu a invitat la "Acasă în bucătărie" un bucătar de top, un maestru gastronom originar din Belgia, care a gătit un delicios platou franţuzesc.

Ingrediente:
- 500g cartofi
- 250g smântână dulce, 250g lapte
- sare, piper, usturoi
- ciuperci de pădure, pătrunjel
- 1 bucată piept de raţă
- caşcaval
- şampanie
- 1 mango, piure de mango
- piure de zmeură, vin

Mod de preparare:
Pentru cartofi, se unge o formă cu unt şi usturoi. Se pun la fiert laptele şi smântâna dulce şi se presară sare, piper şi usturoi peste ele. Se toarnă compoziţia peste cartofi şi se pune tava la cuptor. Pentru chipsuri, se pun feliile de caşcaval la cuptor într-o tavă cu foaie de copt.

Se condimentează pieptul de raţă cu sare, piper şi usturoi. Se prăjeşte pieptul de raţă fără ulei şi se pune la cuptor 20 de minute. Ciupercile se trag în unt cu usturoi şi pătrunjel. Pentru sos, se adaugă peste grăsime şampanie, supă şi piure de mango.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    10:00 Daca-i bal, bal sa fie!
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    02:00 Mostenirea
    135 min
    04:15 Daca-i bal, bal sa fie!
    105 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies