(P) 7 trucuri pentru organizarea petrecerii de Revelion

(P) 7 trucuri pentru organizarea petrecerii de Revelion
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 27 Decembrie 2021

Utima zi a anului este mereu una specială și merită să fie sărbătorită cu fast, mai ales atunci când tu ești gazda petrecerii de Anul Nou. Pentru ca totul să decurgă conform așteptărilor, îți prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să ai o petrecere fastuoasă, care să îi impresioneze pe cei dragi. 

Cele mai importante aspecte ale petrecerii, de care trebuie să te ocupi din timp, sunt: stabilirea meniului și achiziționarea ingredientelor necesare pentru preparate, realizarea playlist-urilor pentru petrecere și stabilirea unei tematici. Așadar, iată care sunt trucurile pe care le poți folosi pentru ca organizarea să fie rapidă și eficientă:

1. Selectarea muzicii

Cel mai rapid mod prin care poți alege muzica pentru petrecerea de revelion este să soliciți invitaților să îți trimită o listă cu melodiile lor preferate. În funcție de numărul de invitați pe care îl vei avea, dar și de preferințele lor, pentru ca muzica să aibă un impact mai mare, poți selecta câteva viniluri pe care să le ascultați pe parcursul nopții. Întrucât este un gen foarte apreciat în România, ține cont să incluzi și discuri cu muzică populară, aceasta fiind foarte potrivită pentru petrecerea dintre ani. 

 

2. Stabilirea tematicii petrecerii

Tematica pe care o alegi pentru petrecerea de Revelion trebuie să fie apreciată și de invitați. De asemenea, este recomandat să alegi o tematică în care nu trebuie să investești foarte mult. De exemplu, tematica retro este foarte ușor de pus în practică, iar muzica pe discuri pick-up se încadrează perfect în această atmosferă. Online, pe site-ul anticariatelor găsești discuri de vinil la prețuri avantajoase. Dacă deții discuri de vinil deteriorate, care nu mai pot fi ascultate, le poți folosi pentru a decora spațiul în care va avea loc petrecerea.

 

3. Pregătirea preparatelor ce vor fi servite

În funcție de numărul de preparate pe care le vei servi la petrecerea dintre ani, este recomandat să soliciți ajutorul invitaților tăi, mai ales dacă aceștia îți sunt persoane apropiate. Le poți recomanda ca fiecare dintre aceștia să aducă un preparat pentru petrecere și, în general, este indicat să implici toți membrii familiei la organizarea acesteia, pentru a fi cât mai eficienți. 

 

4. Pregătirea activităților pentru invitați 

Pentru ca distracția să fie în toi și invitații să fie încântați, pregătește din timp câteva activități pe care să le faceți pe parcursul petrecerii. Dansul, jocurile de societate și ciocnirea paharelor de șampanie sunt lucruri care nu trebuie să lipsească din programul petrecerii. Poți solicita invitaților tăi să vină cu idei de activități pentru noaptea de Revelion și apoi alege-le pe cele mai potrivite. 

 

5. Pregătește un spațiu pentru copii

Dacă la petrecerea de Anul Nou vor participa și copii, este recomandat să pregătești un spațiu doar pentru aceștia, în care ei se vor putea juca și vor putea mânca. Spațiul destinat copiilor trebuie să fie în apropierea adulților, astfel încât să poată fi supravegheați, însă locul respectiv trebuie să le permită totuși să se poată juca, iar adulții să se distreze fără griji.  

 

6. Asigură-te că toată lumea ajunge acasă în siguranță

Pentru șoferii care vor consuma alcool și nu vor avea un însoțitor ce îi poate înlocui la volan, poți să apelezi la o firmă de ridesharing, astfel încât invitații să ajungă în siguranță acasă. Dacă, în schimb, numărul invitaților va fi mic, îi poți găzdui peste noapte la tine acasă, iar astfel petrecerea se poate întinde până spre dimineață.  

 

7. Organizarea unui mini-bar

Pentru ca masa să nu fie foarte încărcată, iar invitații să se poată servi singuri cu băutura lor preferată, amenajează un mini-bar și asigură-te că ai ingredientele necesare, atât pentru cocktailuri alcoolice, cât și non-alcoolice. De asemenea, în acest mini-bar trebuie să se găsească și băuturi care pot fi consumate în timpul în care se servesc preparatele culinare. 

 

Nu lăsa ca petrecerea dintre ani să devină o sursă de stres și pune în aplicare trucurile noastre, care te vor ajuta cu pregătirile dintre ani. Cel mai important lucru este să fii în compania persoanelor apropiate și să împărtășești bucuria intrării într-un an nou cu cei pe care îi iubești. 

Program Acasa TV
 • Luni
 • 06:00 Draga mama
  135 min
  08:15 Favorul
  60 min
  09:15 Sarutul otravit
  60 min
  10:15 Dragoste de neinvins
  120 min
  12:15 Mereu in gandul meu
  45 min
  13:00 Destinati iubirii
  120 min
  15:00 Un nou rasarit
  120 min
  17:00 Dragoste de neinvins
  120 min
  19:00 Draga mama
  120 min
  21:00 Favorul
  60 min
  22:00 Sarutul otravit
  60 min
  23:00 Baiatul meu
  60 min
  00:00 Mereu in gandul meu
  60 min
  01:00 Calea spre iertare
  240 min
  05:00 Baiatul meu
  60 min
  06:00 Draga mama
  135 min
Modifică setările cookies