(P) Ce este SEO on-page?

(P) Ce este SEO on-page?
Citeste mai mult despre: SEO, seo on page
Data publicarii: 17 Februarie 2020

Pentru a fi cu adevărat eficientă, optimizarea SEO trebuie să acorde o egală importanță celor două laturi implicate, respectiv seo on page și seo off page. Punerea accentului pe una, fără organizarea corespunzătoare a celeilalte poate conduce într-o direcție deviată, alta decât cea intenționată. De aceea o optimizarea corectă implică o bună cunoaștere a tehnicilor necesare ambelor direcții de acțiune.

Astfel încercarea de a obține o conversie cât mai bună prin organizarea de campanii de optimizare bazate mai mult pe strategii off page, fără a acorda o atenție sporită și tuturor aspectelor legate de optimizarea on-page, s-ar putea să nu aducă rezultatele așteptate. Dacă clienții aleg să acceseze o pagină, dar aici nu găsesc informația și experiența de navigare pe care și-o doresc, o bună parte din efortul depus poate fi fără sens. Așadar, dacă nu aveți un site bine pus la punct din toate punctele de vedere, on  page și off page, campaniile organizate se pot dovedi risipă de resurse și energie.

Pentru a pute vedea ce este de făcut în vederea optimizarii unui site, este bine să începem cu baza, respectiv cu realizarea de seo on page.

Ce este SEO ON page?

Optimizarea on-page implică o serie de tehnici pe care un designer sau un specialist seo trebuie să le aplice în fiecare pagină de site pentru a o ajuta să apară cât mai sus în rezultatele oferite de motoarele de căutare utilizatorilor și cât mai bine în intențiile de consultare ale celor care aleg să o deschidă.

Seo on page ajută motoarele de căutare să înțelegă mai bine structura și conținutul site-ul și să-l expună utilizatorilor în funcție de relevanța pentru cuvintele cheie interogate. Tehnicile ce trebuie aplicate sunt din ce în ce mai sofisticate și trebuie adaptate în permanență modificărilor obiceiurilor utilizatorilor și updatărilor algoritmilor de căutare.

De ce este atât de important acest seo on-page?

Atunci când vreți să realizați un site, dacă exigențele o cer, cu siguranță vă doriți să arate cât mai bine, din punct de vedere grafic și al conținutului pe care îl expuneți acolo. În acest sens veți acorda un interes sporit discuției cu firma de web design sau cu designer-ul site-ului vostru și îi veți cere să trateze cu mare atenție toate detaliile care conturează identitatea și imaginea pe care doriți să o prezentați în mediul online. Reușita proiectului va ține în bună măsură de transpunerea și punerea în practică a intențiilor și preferintelor voastre.

Cu certitudine, ca proprietar de afacere știți foarte bine ce vă doriți, cum vreți să vă prezentați online publicului vizat și ce așteptări aveți de la campaniile de promovare pe care le plănuiți. Însă nu trebuie să pierdeți niciodată din vedere că în realizarea unui site sunt implicate și o serie de tehnici de optimizare on page, care sunt indispensabile pentru reușita oricărui demers. Ele fac ca paginile voastre să se încarce repede, să fie afișate corespunzător, să nu producă erori, să aibe conținut imagine, video sau text care să fie relevant pentru motoarele de căutare, care arată bine, care să rețină vizitatori și să producă conversia dorită.

Tocmai de aceea, atunci când decideți să realizați un site de prezentare sau un magazin online trebuie să știți clar de la început ce aveți de făcut și cum să direcționați optim crearea lui pentru a răspunde cât mai bine sensului și intențiilor de căutare a publicului țintă căruia vă adresați. 

Pentru a obține cele mai bune rezultate este bine să dispuneți de experiența necesară sau să apelați la o agenție specializată, care să știe ce este de făcut atât pentru a realiza pagini vizibile pentru cei care interoghează genul de conținut pe care îl prezentați  (text, imagine, video, audio), cât și pentru motoarele de căutare (HTMP tags, structured date, site map etc.).

În plus o optimizare seo on page eficientă ajută enorm la obținerea de trafic organic și la rezultate cât mai bune în SERP, ranking, trafic și conversie.

Care sunt cele mai importante elemente de seo on page?

Optimizarea on page implică o serie de proceduri și tehnici extrem de importante pentru a obține relevanță pentru motoarele de căutare și interes din partea celor care efectuează interogările.

Iată care sunt acestea:

Realizarea de conținut de cea mai bună calitate

Având în vedere că afișarea unui site într-o poziție cât mai sus se realizează în funcție de relevanța conținutului, trebuie acordată o atenție foarte mare oricărei forme de content pe care o expuneți pe site, fie el imagine, text, video, audio. Google a apreciat întotdeauna originalitatea, autoritatea și profesionalismul în prezentarea de informații cât mai detaliate și mai complete despre un subiect, cuvânt sau expresie cheie. Întotdeauna site-urile care s-au preocupat de oferirea de conținut de calitate cât mai înaltă au obținut un ranking binemeritat. Astfel cu cât o sursă este mai credibilă, mai demnă de încredere, mai avizată, cu atât pagina respectivă este mai bine văzută.

Realizarea de texte seo

Cu cât conținutul text de pe site este mai bine gândit și conceput, cu focusare pe cuvintele și expresiile cheie vizate, cu atât există mai multe șanse să obțineți o poziționare mai bună în motoarele de căutara. Realizarea de texte detaliate, complexe, complete, cu informație de calitate este un factor de mare importanță pentru urcarea în clasament și în preferințele utilizatorilor. Textele trebuie să fie scrise într-un limbaj natural, adecvat publicului țintă vizat, accesibil și cât mai antrenant.

Realizarea de metadescrieri

Metadescrierile au fost întotdeauna un factor de rankare foarte important pentru Google. Meta description-urile și meta tag-urile, care oferă informații relevante despre conținutul paginii, expuse imediat sub titlul paginii, sunt esențiale pentru a obține un SERP cât mai bun. Întotdeauna prezența unei descrieri cât mai bune, care să ajute motoarele de căutară să înțeleagă mai bine despre ce este vorba este indispensabilă pentru reușita  unei optimizări seo on page cât mai eficiente.

Delimitarea paragrafelor de la H1-H6

Delimitarea titlurilor și paragrafelor este un alt element care poate ajuta motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul de pe site și să-l ofere mai ușor utilizatorilor interesați. În plus dacă veți face delimitări corecte și ușor de urmărit, cei care au ajuns în site pot găsi mai ușor informațiile de care au nevoie și pot petrece mai mult timp pe site, ceea ce contribuie la creșterea relevanței datelor și la o rankare mai bună.

Aveți grijă la canibalizarea conținutului

Nu targetați același cuvânt sau expresie cheie prin mai mai multe pagini ale site-ului. Acest lucru poate dăuna din punct de vedere seo. În astfel de cazuri paginile de pe site-ul vostru intră în competiție și puteți face mai mult rău decât bine.

Efectuați auditări seo permanente ale site-ului

Pentru a vedea cât de bine stați din punct de vedere seo, este bine să faceți auditări cât mai frecvente ale paginilor site-ului. Astfel puteți vedea care este eficiența demersurilor făcute, unde este bine să interveniți și unde este bine să lăsați lucrurile așa cum sunt. Dacă aveți conținut care nu mai este de actualitate sau care nu v-a adus niciun beneficiu puteți renunța la el. Nu operați modificări inutile ale site-ului sau conținutului de pe acesta doar de dragul schimbării. Rezultatele obținute sunt întotdeauna singurele criterii ce trebuie să vă determine acțiunile.

Creșteți angajamentul pe care îl puteți avea cu utilizatorii

UX și UI, experiența utilizatorilor și modul în care aceștia reușesc să interacționeze cu site-ul sunt foarte importante pentru a obține o conversie cât mai bună. Dacă reușiți să ajungeți la publicul vizat, să-l atrageți în site, este important și să-l direcționați aici cât mai bine spre ceea ce-l interesează. Nu neglijați niciodată evoluția tehnologiei și tendințele în materie de design și accesibilitate. Totul trebuie să fie cât mai simplu, intuitiv și prietenos. Cum în zilele noastre din ce în ce mai mulți utilizatori accesează informația dorită sau comandă de pe dispozitive mobile este foarte important să oferiți variante optime de interacțiune și pe acest tip de display.

Cum să realizați seo on page în 2020?

Pentru a obține cele mai bune rezultate pentru seo on page este esențial să cunoașteți foarte bine atât tehnicile clasice, să le spunem, cât și să fiți mereu la curent cu tot ce mai este nou în domeniu în materie de conținut, design, tendințe și experiență a utilizatorilor. Nu neglijați niciodată updatările efectuate de motoarele de căutare.

Lumea în care trăim este într-o continuă dinamică și tehnica evoluează într-un ritm copleșitor. De aceea este foarte important ca în realizarea oricărui proces de optimizare on page și off page să țineți cont de modalitatea cea mai actuală de transmitere a informației online și să apelați la cele mai potrivite mijloace pentru a ajunge la publicului vizat. Cele două fațete ale optimizări sunt la fel de importante și pe fiecare trebuie să o tratați cu maximum de seriozitate și interes.

Acordați o atenție sporită materialelor video care sunt de mare impact în zilele noastre și interacțiunilor de pe rețelele sociale. Modul de prezentare a afacerilor se schimbă mereu și realizarea  procesului de optimizare online, de seo on page și off page trebuie să țină pasul cu ceea ce preferă publicul și cu realizarea de conținut cât mai adecvat.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Cabo, iluzii in Paradis
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    75 min
    02:15 Inima nu minte
    180 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies