Afla care proba a fost cea mai dificila pentru Majda la bacalaureat

Afla care proba a fost cea mai dificila pentru Majda la bacalaureat
Citeste mai mult despre: Majda, bacalaureat, examene, Iubire si onoare
Data publicarii: 14 Iunie 2011

A inceput examenul de bacalaureat si foarte multe tinere isi fac o gramada de probleme legate de examene, de cum sa se imbrace si de cum va decurge acest hop din viata lor.

Site-ul www.acasatv.ro le-a rugat pe cateva dintre vedete sa isi aminteasca cum a fost aceasta etapa din viata lor si cum au reusi sa faca fata emotiilor.

Incepem cu raspunsurile Majdei, actrita din “Iubire si onoare”, telenovela care va avea finalul pe 24 iunie, care ne-a marturisit ca proba care i-a dat cele mai mari batai de cap a fost examenul de la geografie.

Ce amintiri ai despre examenele importante pe care le-ai dat pana acum, in special de perioada Bac-ului? Ti s-a intamplat ceva inedit sau ai vreo amintire interesanta legata de colegi, profesori?

Am amintiri foarte frumoase legate de aceea perioada mai ales ca am avut o relatie foarte frumoasa  cu colegii mei cat si cu profesorii. Era considerata ceea mai galagioasa clasa din toata scoala avand in vedere ca eram 16 baieti si 14 fete. In Colegiul "Virgil Madgearu" din Ploiesti nu se mai intalnise asa ceva, fiind considerat liceu de fete. Eram toti foarte diferiti si ne intelegeam foarte bine.  Imi aduc aminte ca am lasat totul pe ultima suta de metri si m-am inchis doua saptamani in casa si am repetat absolut tot. Bac-ul a fost unul foarte emotionant, cu lacrimi, zambete si fericire! Imi aduc aminte ca la proba de geografie m-am blocat si aveam senzatia ca nu mai stiu nimic, desi era materia pe care eu o stiam cel bine. M-am ridicat dupa 30 de minute si am vrut sa predau lucrarea. Profesoara m-a rugat sa ma duc in banca si sa ma concentrez. Ii multumesc ca nu m-a lasat sa plec pentru ca dupa mi-am revenit si am inceput sa imi aduc aminte totul.
 
Ai ales cu grija hainele pe care le-ai purtat sau nu ai tinut prea mult cont de asta?

Am tinut cont de tinuta pe care am avut-o atat la proba orala cat si la proba scrisa.
 
Ai avut emotii mari? Cum crezi ca ar putea sa treaca mai usor peste emotii cei care dau examene acum?

Am avut emotii. Nu le regret pentru ca acum imi aduc aminte cu drag . Nu stiu daca as putea sa recomand sa lase emotiile deoparte sau sa se concentreze foarte bine pe ceea ce au de facut, pot doar sa le spun sa incerce sa le tina sub control, sa aiba incredere in ei si sa faca tot posibilul sa scoata la suprafata tot ce au acumulat legat de informatiile necesare pentru acele probe.
 
Ce fel de haine crezi ca ar trebui sa poarte: ceva colorat, sa se simta energizati sau ceva sobru, sa nu-i supere pe profesori ? Ai propuneri concrete de tinute?

Cred ca e foarte important sa construiasca o tinuta avantajoasa atat pentru ei cat si pentru profesori. Eu cred ca poate fi o tinuta vesela si decenta cat sa nu-i deranjeze vizual pe profesori si cred ca te poti  imbraca si sobru daca doresti asta si poti completa tinuta cu un accesoriu vesel, cat sa-ti dea o stare de bine.
 
Ce parere ai despre cei care invata pe ultima suta de metri? Ai facut asta? Ai vreo metoda de asimilare rapida a lectiilor?

Da. Am facut asta! Eram mult mai motivata daca stiam ca mai am foarte putin timp la dispozitie. Sincer, reuseam sa prind foarte repede esentialul si atunci imi era mult mai usor sa raman cu datele necesare. In consecinta pot spune ca fiecare se cunoaste si stie cam cat de repede ar putea invata, dar cred ca este mai bine cand ai mai mult timp la dispozitie si te "poti juca" cu hartiile cum vrei tu fara sa fii presat in nici-un fel.
 
Ai purtat sau ai recomanda elevilor sa poarte un accesoriu sau un obiect norocos, un talisman, o iconita?

Nu am purtat. Desi cand am dat eu Bac-ul majoritatea aveau la ei o carticica de rugaciuni sau o iconita pe care o asezau pe banca si o pupau de o "albeau"   inainte de inceperea examenului. Eu spuneam o rugaciune si ca un examen este doar un examen si nicidecum sfarsitul lumi. Sfatul meu pentru toti cei ce vor parcurge acest drum plin de emotie si care pare interminabil este sa aiba incredere in ei, sa fie calmi, si sa nu se ridice din banca pana la finalul examenului.
 

Program Acasa TV
 • Duminică
 • 06:00 Pe firul iubirii
  120 min
  08:00 Doctor de bine - Acasa
  30 min
  08:30 ProVerde
  30 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Visul unui tort de nunta
  120 min
  12:00 Numai langa tine
  180 min
  15:00 Pe firul iubirii
  120 min
  17:00 Lectii de viata
  60 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  90 min
  21:30 Indragostiti din intamplare
  120 min
  23:30 Numele meu e Riza
  75 min
  00:45 Regina
  120 min
  02:45 Doctor de bine - Acasa
  30 min
  03:15 ProVerde
  15 min
  03:30 Lectii de viata
  60 min
  04:30 Indragostiti din intamplare
  90 min
  06:00 Inima nu minte
  120 min
Modifică setările cookies