(P) Reînnoirea anvelopelor în sezonul cald

(P) Reînnoirea anvelopelor în sezonul cald
Data publicarii: 19 Martie 2020

Sezonul cald vine la pachet cu o mulțime de pregătiri și revizii pe care ar trebui să le faci în cadrul unui service în care ai încredere, dacă vrei să te poți folosi fără probleme de mașina ta în perioada ce urmează. 

După ce iarna s-a terminat, dă o fugă la mecanicul auto și cere-i să verifice starea acumulatorului, a sistemului electric, dar și a cauciucurilor pe care te pregătești să le remontezi. Dacă specialistul îți recomandă schimbarea lor cu un set nou, ascultă-l și comandă anvelope de vară de calitate. 

Iată care ar putea fi principalele motive pentru care cele vechi nu ți-ar mai oferi siguranță și confort la condus:

Anvelopele sunt prea uzate

Pneurile pe care le-ai folosit pentru mai mult de cinci ani la rând sau cele care prezintă semne vizibile de uzură trebuie înlocuite rapid. Dacă poți observa cu ochiul liber că banda de rulare este tocită, e clar că locul lor este fie la reciclare, fie într-un proiect DIY. Nu arunca anvelopele de care nu mai ai nevoie la întâmplare, ci interesează-te cum ai putea proteja mediul și nu ignora legea. Altfel, te poți trezi cu o amendă usturătoare.

Cauciucurile nu mai pot menține o presiune constantă

Tot din cauza folosirii pentru o perioadă mare de timp, anvelopele mașinii tale pot pierde presiune în timpul mersului. În manualul de utilizare auto vei regăsi informații clare cu privire la presiunea la care roțile tale trebuie umflate, în funcție de anotimp sau de greutatea totală a autoturismului. Dacă observi apariția bruscă a unui disconfort la condus, reducerea stabilității mașinii pe carosabil, pierderea controlului la viraje sau un zgomot ciudat la rulare, cel mai probabil a venit vremea să schimbi cauciucurile cu unele noi, pentru că acestea pe care le folosești nu mai pot păstra o presiune constantă.

Odată hotărât să-ți reînnoiești anvelopele, e bine să nu repeți greșeli ale altor șoferi, care s-ar putea să te coste mai mult decât crezi. Cele mai frecvente erori atunci când cumperi cauciucuri noi sunt:

Achiziția anvelopelor prea ieftine

Știm, cu toții suntem tentați să alegem prețul cel mai mic, dar acest principiu nu ar trebui aplicat și în cazul cauciucurilor sau a altor piese auto. De cele mai multe ori, ofertele care par a fi ireal de bune ascund o calitate proastă, de care este posibil să nu ajungi să te bucuri nici măcar un sezon întreg. Cu alte cuvinte, anvelopele proaste pot costa mai puțin, dar tu vei ajunge să cheltuiești mult mai mult, nevoit fiind să investești la nesfârșit în consumabile slabe calitativ, care te lasă atunci când ți-e lumea mai dragă.

Cumpărarea cauciucurilor no-name

Toate domeniile au parte de producători no-name, care pot profita de pe urma cumpărătorilor naivi, atrași de prețuri mici. Este și cazul industriei de anvelope, unde s-au infiltrat și firme de care nu ai auzit niciodată, care se laudă cu produse bune la costuri extrem de mici. În realitate, lucrurile nu stau așa. Vei plăti, într-adevăr, mai puțin pentru un set de anvelope aparținând unei mărci fantomă, dar te vei trezi peste ceva timp cu necesitatea de a-l înlocui, iar șirul cumpărăturilor ieftine, dar proaste calitativ, poate fi infinit. 

Așadar, nu judeca un produs pe care îl cumperi pentru mașină după preț și apelează întotdeauna la brandurile auto în care ai dobândit încredere, dacă ai avut ocazia să le testezi anterior. Iar când vine vorba de anvelope de vară sau de iarnă pentru mașina ta, cumpăr-le doar din magazine autorizate, dacă vrei să te bucuri de ele pentru mai multe sezoane la rând. 

Program Acasa TV
 • Duminică
 • 06:15 Aproape de iubire
  165 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Iubirea ni s-a intamplat
  120 min
  12:00 Aproape de iubire
  180 min
  15:00 Lectii de viata
  60 min
  16:00 Pe firul iubirii
  120 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  105 min
  21:45 O transformare regala
  120 min
  23:45 Scorpionul
  60 min
  00:45 Lectii de viata
  60 min
  01:45 Regina
  105 min
  03:30 O transformare regala
  105 min
  05:15 Scorpionul
  45 min
  06:00 Draga mama
  120 min
Modifică setările cookies