Ruxandra Ion sau itinerariile succesului unei femei adevărate, care are vocaţia pionieratului

Ruxandra Ion sau itinerariile succesului unei femei adevărate, care are vocaţia pionieratului
Data publicarii: 28 Ianuarie 2009

Deţinătoare a unei cariere de succes, consolidadă pas cu pas, începând cu emisiunea “Abracadabra” şi continund până în prezent cu telenovela “Regina”, Ruxandra Ion vorbeşte foarte rar despre ea, însă a acceptat să acorde un interviu-video pentru www.acasatv.ro.

Ruxandra Ion aşteaptă cu mare plăcere întrebările userilor pe adresa pr@acasatv.ro Le va citi cu atenţie şi apoi va răspunde la ele într-un interviu filmat.

Ea vă poate dezvălui din tainele şi culisele unor producţii de succes, vă poate vorbi despre secretele unei cariere de succes, despre speranţe împlinite, despre vocaţia pionieratului, deoarece ea, Ruxandra Ion, a inventat telenovela românească. Ea a adus bucurie în sufletele copiilor, o dată cu personajele din emisiunea „Abracadabra”, şi tot ea ne-a învăţat că „ACASĂ e iubirea”. Aşadar, Ruxandra Ion are multe de povestit.

Înainte să îi trimiteţi întrebări, însă, citiţi un scurt cv al Ruxandrei Ion, ca să vedeţi că este cea mai îndreptăţită să ne vorbească despre itinerariile succesului, precum şi că este o adevărată vedetă, chiar dacă nu stă în lumina reflectoarelor, însă a păşit de nenumărate ori pe covorul roşu.

 Absolventă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Filologie, Ruxandra Ion şi-a început cariera ca asistent de regie la Teatrul Mic, perioadă în care a lucrat cu cei mai mari regizori ai României. Între 1990 şi 1995 a lucrat pentru TVR, unde, pentru cateva luni, a fost regizor de montaj, după care a fost promovată în funcţie de realizator de programe. La numai o lună de la această numire, Ruxandra avea propria emisiune pentru copii intitulată “Abracadabra”.

 A început să lucreze pentru PRO TV la numai o lună de la înfiinţarea postului, fiind primul producător independent de emisiuni pentru copii din Estul Europei.

 De-a lungul carierei, Ruxandra Ion a obţinut numeroase şi importante premii. În 1993 a obţinut premiul pentru “Cea mai bună operă rock pentru copii” - “Minirock Abracadabra” -, la Festivalul Blagoevgrad din Bulgaria. În 1995 a obţinut “Prix Danube” pentru “Cel mai bun documentar pentru copii şi tineret”, acordat pentru prima oară unei realizatoare dintr-o ţara est-europeană. În acelaşi an a câştigat “Premiul Criticii” pentru “Cel mai bun documentar pentru copii şi tineret”, cu filmul “O zi cu Alexandra”. Tot in 1995, Ruxandra a fost finalistă a festivalurilor de la Chicago şi Lisabona. În 1997 a primit din partea Mediafest premiul pentru “Cele mai bune programe pentru copii”, pentru emisiunea “Visul unei nopţi de toamna”, o parafrazare a celebrei piese shakespeariene (“Visul unei nopţi de vară”).

 În 1998, Ruxandra Ion a lansat ACASĂ TV primul post de televiziune dedicat femeilor, post care a surprins de la an la an aducând în premieră europeană cele mai dorite telenovele străine de peste ocean.

 În octombrie 2004, Ruxandra Ion a produs şi a inventat un brand nou şi puternic pe piaţa media din România: prima telenovelă românească: “Numai iubirea”. Aceasta s-a transformat, încă de la lansare, într-un adevărat fenomen şi a înregistrat audienţe record. Provocarea a continuat cu alte telenovele românesti de succes; astfel, Ruxandra Ion a continuat să producă sub marca MediaPro Pictures pentru ACASA telenovele româneşti “Lacrimi de iubire”, “Păcatele Evei”,“Iubire ca în filme”, “Daria, iubirea mea”, “Inimă de ţigan”. Tot sub coordonarea ei s-a lansat şi filmul “Lacrimi de iubire” în cinematografele din Romania, pentru ca apoi sa fie difuzat de postul ACASA.

 În 2007, Ruxandra a produs şi serialul “Războiul sexelor” iar în 2008, comedia a luat un iz romantic odată cu serialul“Îngeraşii” sau un mesaj educativ în “Doctori de mame, produse de aceasta dată sub marca Promance, companie a MediaPro Pictures.

 Începând din septembrie 2008, în calitate de Managing Director Promance International, Ruxandra Ion a produs şi continuarea super hitului ”Inimă de ţigan”, telenovela ”Regina”, o mega producţie care a fost lider de audienţă ACASĂ cu 98% din episoadele difuzate de la lansare şi până acum.

 În prezent, Ruxandra Ion ocupă şi funcţiile Vice President MediaPro Pictures şi CME Channel &Programing Strategist.

 

Program Acasa TV
 • Marți
 • 06:00 Inima nu minte
  120 min
  08:00 Acea fata
  60 min
  09:00 Ingeri tacuti
  60 min
  10:00 Nu-i nimeni ca mine
  60 min
  11:00 Stirile Acasa Actualitati
  60 min
  12:00 Esmeralda
  60 min
  13:00 Dragostea si banii
  120 min
  15:00 Stirile Acasa Magazin
  60 min
  16:00 Pamantul, Soarele si tu
  60 min
  17:00 Imbratisarea ta
  120 min
  19:00 Inima nu minte
  120 min
  21:00 Acea fata
  60 min
  22:00 Ingeri tacuti
  60 min
  23:00 Numele meu e Riza
  60 min
  00:00 Esmeralda
  60 min
  01:00 Acea fata
  60 min
  02:00 Trei surori
  150 min
  04:30 Doctorul casei
  45 min
  05:15 Stirile Acasa Magazin
  45 min
  06:00 Inima nu minte
  120 min
Modifică setările cookies