Află ce modele de jachete ţi se potrivesc, în funcţie de silueta pe care o ai

Află ce modele de jachete ţi se potrivesc, în funcţie de silueta pe care o ai
Data publicarii: 14 Februarie 2008

În 2008 se poartă jachetele scurte. Poţi profita de acest trend chiar dacă nu ai o siluetă de top model. Nu trebuie decât să alegi modelele care te avantajează şi să le porţi cu hainele potrivite.

Eşti suplă şi mignonă?

Atunci aceste modele au fost special create pentru tine. Poartă cu încredere jachetele cu borduri scurte, care vor echilibra silueta şi te vor ajua să pari mai înaltă, avantajând mai ales picioarele şi talia.

Pentru a da o notă de feminitate ţinutei, optează pentru culori vesele, care te vor avantaja şi sunt la modă, mai ales că sunt potrivite pentru materialele specific feminităţii, cum ar fi satin, mătase sau piele fină.

Poţi purta o astfel de haină cu fuste drepte sau mini, cu pantalonii preferaţi sau, de ce nu, cu colanţi maţi.

Culorile deschise te avantajează cel mai bine, poţi opta pentru alb, crem sau culoarea nisipului, nuanţe luxuriante care îţi vor da o aură de divă, chiar dacă nu ai dat pe ele vreo sumă exorbitantă.

O jachetă din piele galbenă va arăta chic împreună cu o pereche de pantaloni largi. Efectul va fi remarcabil.

Poţi alege şi modele scurte, de culoare bej, gen bolero, care îţi vor da un look de Lolita în vacanţă, mai ales dacă le combini cu fuste de vară, largi, plisate sau cu volane, în culori care să reliefeze căldura bejului natural.

Poţi abuza lejer de fermoare asimetrice pe o geacă de piele, care vor da un accent rebel ţinutei, astfel că vei apărea drept o „rock chic” în variantă modernă, mai ales dacă o porţi cu o pereche de jeans skinny.

Ai forme mai generoase?

Nu-ţi face griji, nu înseamnă că o jachetă scurtă nu te avantajează. Dimpotrivă, purtată cu hainele potrivite, acest tip de jachetă te poate face să arăţi ma suplă.

Modelul potrivit pentru tine este cel care se opreşte la nivelul taliei sau la jumătatea feselor, pentru că astfel vei schimba optic proporţiile corpului. Evită-le pe cele croite prea strâmt sau foarte cambrate şi încearcă să le alegi pe cele drepte, în genul celor purtate de motociclişti. Cu cât partea de jos este mai dreaptă, cu atât mai mult îţi va flata silueta.

Poartă-le cu rochii fluide, care îţi vor da un look feminin şi vor structura dimensiunile corpului. Poţi alege şi eşarfe lungi, care sunt în tendinţe în acest sezon, de preferinţă în culori puternice, vesele.

Croielile sobre, masculine sunt foarte potrivite pentru tine, cu condiţia ca materialele să fie viu colorate. Sigur nu greşeşti dacă alegi un model în tonuri de roşu aprins, albastru electric, verde sau turcoaz. Bordurile generoase avantajază persoanele care au kilograme în plus. Astfel de modele vin foarte bine cu o pereche de jeans sau cu pantaloni drepţi, din materiale tari. Nu abuza de accesorii, capse şi fermoare, păstrează doar croiala inspirată de „gecile de motor”. Versiunea dreaptă, din materiale uşoare, gen satin din bumbac, va atenua rotunjimile corpului.

Cu un fermoar asmetric eviţi evidenţierea nedorită a abdomenului. Poţi alege şi modele cu mâneci trei sferturi, în formă de clopot. Poartă-le cu fuste lungi sau trei sferturi, drepte sau în formă de „A” şi vei reuşi astfel să distragi atenţia, dacă este cazul, de la pulpele prea groase. Pantalonii lungi din materiale fluide sau cei marinăreşti, trei sferturi, pot completa în mod fericit o jachetă cu baza întărită, în spiritul britanic.

Anul trecut, albastrul cobalt a fost definit drept „noul negru”. În 2008, aceeaşi definiţie o capătă nuanţele de kaki. Alege această culoare pentru o geacă scurtă, croită în stil masculin, din material gen denim, care va fi foarte potrivită cu o pereche clasică de jeans. Nu uita să adaugi şi nota de feminitate, cu ajutorul imprimeurilor florale, al accesoriilor colorate sau, dacă picioarele merită dezvăluite, cu ajutorul pantalonilor scurţi, purtaţi cu dresuri mate.

Încă este foarte căutat acel look vintage, pe care îl poţi aborda cu ajurorul unei jachete din piele ce pare uzată, în tonuri de maro, caramel sau bej. Poartă o astfel de haină cu pantaloni drepţi sau cu rochii cu imprimeuri grafice şi nu uita nici de această dată de eşarfele lungi, colorate.

 

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    75 min
    22:15 Ingeri tacuti
    45 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Trei surori
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies