Alunele din soia reduc tensiunea arterială şi colesterolul "rău"

Alunele din soia reduc tensiunea arterială şi colesterolul rău
Data publicarii: 04 Iunie 2007

Studiul a arătat reducerea tensiunii arteriale, după opt săptămâni de consum al alunelor din soia, şi în cazul femeilor cu prehipertensiune, spune dr. Francine K. Welty de la Deaconess Medical Center din Boston, scrie Gândul.

Medicii au recrutat 60 de femei aflate în postmenopauză, dintre care 12 aveau hipertensiune arterială, pentru a începe unele schimbări terapeutice în stilul de viaţă şi al alimentaţiei, printre care renunţarea la grăsimi, colesterol, sare şi calorii. Cercetătorii au ales alunele din soia din cauză că acestea sunt printre cele mai puţin procesate produse din soia şi mai convenabile, decât laptele din soia sau tofu.

De asemenea, în rândul participantelor la studiu s-a înregistrat o reducere cu 11% a nivelului LDL colesterol, adică a colesterolului "rău”.  

"Dacă aceste rezultate se vor repeta într-un grup mai mare, acest lucru ar putea avea implicaţii pentru reducerea riscului cardiovascular la femeile aflate în postmenopauză”, a mai spus medicul

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    04:15 Scantei peste Brooklyn
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies