Ardeiul iute inhibă senzaţia de durere, dar, consumat în exces, creşte riscul apariţiei cancerului!

Ardeiul iute inhibă senzaţia de durere, dar, consumat în exces, creşte riscul apariţiei cancerului!
Data publicarii: 27 Noiembrie 2008

Ardeiul iute conţine o substanţă numită capsaicină, care îi dă gustul iute, dar are şi alte proprietăţi, folositoare în domeniul sănătăţii. Această substanţă poate inhiba anumite tipuri de dureri. Este un antioxidant care protejează ADN-ul faţă de celulele cancerigene, previne comoţiile şi reduce nivelul colesterolului.

Totuşi, ardeiul iute trebuie consumat cu precauţie, pentru că, deşi ajută la vindecare unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul mamar sau leucemia, consumul în exces creşte ricul apariţiei cancerului de prostată.

Ardeiul iute este bogat în vitamine, în special A, B1 şi B2, C şi P. Consumat în doze mici, stabilizează digestia, în timp ce, în doze mari, are acţiune purgativă.

Consumul regulat de ardei iute este recomandat uneori de nutriţionişti pentru afecţiuni ca anorexia, congestia ficatului sau probleme vasculare.

Gargara cu decoct de ardei iute este, se pare, foarte eficientă pentru a trata bolile gâtului.

Durerile genuchiului la cei care suferă de osteoartită sau reumatism pot fi tratate cu cremă pe bază de capsaicină.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Iubitul meu, printul
    120 min
    12:00 Secretul meu
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Mama
    120 min
    20:00 State de Romania
    120 min
    22:00 Iubire si razbunare
    120 min
    00:00 Gustul infrangerii
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Mama
    120 min
    04:00 Iubitul meu, printul
    105 min
    05:45 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies