Mod de preparare
1. Se incalzeste laptele intr-o oala mica si apoi se adauga untul sau margarina pentru topit.
2. In alt recipient se amesteca faina cu drojdia uscata. Se incorporeaza restul de ingrediente si amestecul de lapte cu unt, utilizand mixerul, initial la viteza cea mai mica a acestuia, apoi, timp de 5 minute, viteza cea mai mare. Masa rezultata se acopera si se pune la crescut la un loc cald
3. Intre timp se incalzeste uleiul, fie intr-o oala, fie intr-o fritteuse la aprox.175 ºC.
4. Aluatul se pudreaza usor cu faina si se framanta inca o data pe masa de lucru. Apoi se intinde (grosimea aluatului: 1 cm) si se decupeaza cercuri,circa 14-16, cu diametrul de aprox. 7 cm. Belinezele se lasa inca o data la crescut intre 2 prosoape pudrate cu faina.
5. Berlinezele se introduc in uleiul incins si se lasa la prajit pana cand capata o culoare galben-aurie. Se scot cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs pe prosoape de hartie .
6.Se prepara glazura de lamaie. Jumatate din berlineze se dau prin glazura si apoi se decoreaza cu ornamente. Restul se decoreaza cu creioanele de decor.
| 06:00 | Flori insangerate S3 105 min
|
|---|---|
| 07:45 | Inimi de cenusa 75 min
|
| 09:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 10:00 | Inima tradata 60 min
|
| 11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
| 12:00 | Fructul oprit 60 min
|
| 13:00 | Jocuri de putere si pasiune 60 min
|
| 14:00 | Dallas 60 min
|
| 15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
| 16:00 | Soarta nu pune intrebari 60 min
|
| 17:00 | Curajul de a te iubi 120 min
|
| 19:00 | Flori insangerate S3 120 min
|
| 21:00 | Inimi de cenusa 60 min
|
| 22:00 | Dallas 60 min
|
| 23:00 | Drumul catre Soare 60 min
|
| 00:00 | Fructul oprit 75 min
|
| 01:15 | Flori insangerate S3 120 min
|
| 03:15 | Trei surori S3 120 min
|
| 05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
| 06:00 | Flori insangerate S3 105 min
|