Specialistul completează ca in cazul unei alimentatii sarace in vitamina C si E, ceapa asigura antioxidantii necesari pentru prevenirea bolilor. „Acest condiment are un efect sedativ, ameliorează tusea si bronsitele”, spune dr. Mihaela Bilic. Ceapa este, de asemenea, utila in tratarea apetitului alimentar scazut si pentru prevenirea arterosclerozei. Astfel, reduce riscul dezvoltării cancerului de colon, deoarece este bogata intr-un tip de oligomeri care stimulează cresterea unei bifidobacterii sanatoase si inhibă dezvoltarea altora, potential nocive in colon.
Prin continutul de sulfide, ceapa poate scadea lipidele din sange si presiune arteriala. Este un anticoagulant natural, proprietate corelata cu prezenta sulfului in continutul cepei. Nutritionistii atrag insa atenţia asupra faptului ca, utilizata in cantitati ridicate, ceapa poate provoca dureri stomacale si iritatie gastrointestinala. Aceasta leguma poate fi utilizata si ca remediul impotriva petelor maronii, aparute pe piele in urma tratamentului indelungat cu anticonceptionale sau de expunerile indelungate la soare.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | O vara de vis 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | State de Romania 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | O vara de vis 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|