Cercetătorul Serena Marks, de la Universitatea din Glasgow, coordonatorul acestui studiu, spune că nivelul de fenoli din cidru este influenţat de soiul de mere, expunerea la lumina soarelui, compoziţia solului şi condiţiile de depozitare. "Consumul zilnic de cidru nu este numai un lucru plăcut, dar şi o metodă naturală de a creşte nivelul de fenoli din dieta alimentară", a adăugat Marks. Ea a indicat faptul că cidrul conţine categoric o concentraţie mai mare de fenoli faţă de merele crude.Marks a ajuns să analizeze beneficiile consumului de cidru după ce studii anterioare au demonstrat că fenolii previn apariţia bolilor cardiace şi a cancerului.
"Un măr pe zi te ţine departe de doctor. Dar un pahar de cidru este o metodă mult mai plăcută de a-ţi îngriji sănătatea", a declarat un purtător de cuvânt din partea Asociaţiei naţionale a producătorilor de cidru.
Descoperirea a venit după ce cidrul a devenit o băutură extrem de populară în Marea Britanie, fapt care i-a determinat pe producători să replanteze meri pentru prima dată după mai multe decenii.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|