Ciuperci in otet

Ciuperci in otet
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, ciuperci in otet, mancare
Data publicarii: 30 Septembrie 2010

Ingrediente (pentru aprox. 5-6 borcane de 800 g): 2 ½ kg ciuperci mici(galbiori, hribi, ghebe) 150 ml apă 4 linguri ulei de măsline 6-8 căţei de usturoi Pentru baiţ: 1 plic Pikant fix dulce acrişor 500 ml otet 1,5 L apa 60 g zahăr ½ linguriţă piper boabe verde, 2-3 foi de dafin,  ½ lingurita rozamarin uscat 8 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1.    Se curăţă ciupercile, se spală cu apă rece. Sfat: Gălbiorii se pun 2-3 ore in apă ca sa iasă gustul amărui.
2.    Ciupercile, cele 4 linguri de ulei si putina apa, se pun la fiert la foc potrivit si se lasa 10 minute pana incep sa scada. Se scurg apoi se lasa la racit.
3.    Continutul plicului de Pikant se pune la fiert cu apa, zaharul si condimentele, se lasa sa clocoteasca 5 minute, se toarna uleiul de masline peste solutia obtinuta si se opreste focul.
4.    Usturoiul se curata, se taie in jumatati, se aseaza in borcane, impreuna cu ciupercile, apoi se toarna baitul fierbinte
5.    Se infileteaza capacele si se depoziteaza la loc racoros.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Iubitul meu, printul
    120 min
    12:00 Secretul meu
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Mama
    120 min
    20:00 State de Romania
    120 min
    22:00 Iubire si razbunare
    120 min
    00:00 Gustul infrangerii
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Mama
    120 min
    04:00 Iubitul meu, printul
    105 min
    05:45 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies