Claudia Castrase prezinta GRAPHICS, noua colectie pentru primavara - vara 2010!

Claudia Castrase prezinta GRAPHICS, noua colectie pentru primavara - vara 2010!
Data publicarii: 25 Septembrie 2009

GRAPHICS este noua colectie semnata de Claudia Castrase, a patra din portofoliul ei, lansata pentru sezonul primavara-vara 2010. Fashionistele se vor bucura sa gaseasca piese purtabile si accesibile, in ton cu tendintele si in acelasi timp originale.

Colectiile Claudiei Castrase s-au facut remarcate in special prin unitatea si plasticitatea lor. Cu fiecare piesa vestimentara, designerul intareste conceptul asumat prin dezvoltarea inspirata a lait-motivului - special ales pentru fiecare dintre colectii. Acesta este urmarit si metamorfozat - prin mijloace artistice proprii - de la prima pana la ultima piesa a colectiei.

In “Smart-Eyesight”, Claudia Castrase explora lumea japoneza, in timp ce in “Karyatides” dezvaluia stilizat povesti grecesti. Cu “Geometrics” s-a intrat pe un nou teritoriu, acela al conceptului abstract, o imbinare intre geometria grafica a unghiurilor ascutite si contrastul in sine al culorilor folosite – elemente de design specifice mai mult scolii de creativitate nordica.

O data cu colectia GRAPHICS, pentru primavara – vara 2010, Claudia Castrase se intoarce, printr-un drum initiatic invers, la minimalismul initial - simtit ca si caracteristic viziunii sale intime - prin semne grafice riguroase, clare, succinte. 

Lait-motivul colectiei este linia fina, care  traseaza pe fiecare piesa vestimentara un grafism, un desen simplu, decorativ – desprinse parca din creatiile artistului  Alexander Calder, din perioada wire-sculpture - principala sursa de inspiratie a designerului.

Sculpturile  din sarma ale lui Alexander Calder m-au fascinat de la… prima vedere! Totul pare atat de simplu la el… si totusi atat de genial! Arta lui are puterea de a reda doar din sarma un portret , un corp de femeie, o intreaga poveste", spune Claudia Castrase.

Grafica si asimetria sunt cele doua concepte care caracterizeaza GRAPHICS. Condensarea in ideea de linie se regaseste atat in forma fiecarei piese vestimentare, cat si in fondul acestora. Efectul grafic este obtinut prin incrustarea in material si adaugarea paspoillului subtire pe forma desenelor stabilite prealabil pe tipar.  Asimetria este sugerata si obtinuta prin bordaje, cute si drapaje.

Fiecare segment de produs – din voal si matase – a fost deconstruit si apoi recreat printr-un proces complex de alaturare a formelor grafice si contrastelor de texturi si culori. Liniile curbe si cele drepte au fost alaturate sugestiv. Produsul finit: o piesa vestimentara accesorizata inteligent care nu imbraca femeie intr-o opera de arta abstracta, ci o transforma de-a dreptul intr-o astfel de de opera indrazneata, desi se incadreaza in linii simple si feminine.

GRAPHICS continua scrierea limbajului lumilor proprii designerului Claudia Castrase – artistic, minimalist, riguros, ludic, armonii si constraste, punct si contrapunct estetic. “Arta nu e realitate, ci o proiectie a realitatii. Fac haine purtabile, insa le imaginez de fiecare data ca pe obiecte de arta, si astfel ele incep sa devina realitate", declara Claudia Castrase.

Pantofii creati de Coca Zaboloteanu intregesc conceptul colectiei. Motivele grafice, contrastele de culori si jocurile de curbe si linii drepte sunt reproduse pe incaltamintea neoclasica si eleganta. Gentile sunt creatia designerului de accesorii Oana Lazar. Acestea imprumuta din contururile distincte ale pieselor vestimentare, fiind gandite sa completeze compozitional si coloristic fiecare ansamblu.

Oana Lazar a creat gentile dupa ce colectia vestimentara a fost gata, astfel ca tinutele create sunt accesorizate special si se poate crea foarte usor senzatia ca accesoriul este o continuare fireasca a hainei, completand-o perfect.

La prezentarea de moda, fondul sonor a fost asigurat de invitata speciala a serii, Alexandrina Hristov, care a cantat live. In paralel, la Athene Palace Hilton a avut loc si prezentarea expozitiei de pictura a acesteia - in “Le Collonade”.

Materiale fluide, extrem de feminine, aparitii diafane, dar perfect structurate, nimic mulat, contraste de negru si nude sau negru si verde-menta, coafuri sculpturale – ducand cu gandul la aceleasi structuri din sarme create de Alexander Calder, asimetrii, dar si tinute all-nude sau all-black, accente retro... toate acestea definesc alegerile femeii care se va incadra in GRAPHICS in urmatorul sezon.

Claudia Castrase a vazut lucrarile lui Alexander Calder in cadrul unei expozitii desfasurate in luna mai la Paris. “Nu m-am gandit imediat ca voi face o colectie inspirata din lucrarile lui. Am venit acasa, am inceput sa desenez, apoi am iesit cu prieteni artisti si stand de vorba cu ei despre Calder mi-a venit brusc ideea ca as putea incerca sa transpun sculpturile lui pe haine”, ne-a spus Claudia Castrase.

Vad aceste tinute pe femei care lucreaza in domeniul artei sau in zona artistica, nu neaparat boeme, dar cu o personalitate puternica si curajoase din punct de vedere vestimentar. Tinutele se potrivesc mai mult seara decat ziua, mai ales in cadrul unui eveniment special”, a declarat designerul.

Povestirile de noapte” au fost la prezentare, asa ca puteti vedea si pregatirile din culise ale evenimentului, precum si ce vedete au venit sa vada noua colectie semnata de Claudia Castrase.

Tinutele pot fi achizitionate prin comanda speciala. Showroomul Claudiei Castrase se afla pe Str.Vulturilor nr 31. Pentru programari, sunati la 0721 238 052. 
 

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Leylifer
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    75 min
    22:15 Ingeri tacuti
    45 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    75 min
    02:15 Trei surori
    150 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies