Coaja citricelor conţine trei aditivi toxici care pot pune viaţa în pericol

Coaja citricelor conţine trei aditivi toxici care pot pune viaţa în pericol
Data publicarii: 28 Noiembrie 2007

Specialiştii recomandă să nu mai folosim coaja rasă de citrice, iar după cojirea unui fruct citric să ne spălăm bine pe mâini deoarece învelişul fructului conţine trei aditivi periculoşi.

Pentru ca cictricele să se conserve mai bine, cultivatorii le tratează cu substanţe din categoria pesticidelor: E 230, E 231 şi E 233.

Aditivii sunt folosiţi pentru protejarea fructelor de mucegaiuri, boli sau dăunători, dar şi pentru a face faţă perioadei în care sunt transportate din ţările de origine în cele unde sunt comercializate. Aceste E-uri pot fi sub formă de praf sau pot fi injectate direct în coaja fructelor. 

Studiile au arătat că aceşti adiviti pot provoca alergii în contact cu pielea sau, mai rău, hemoragii interne sau modificări ale organelor, dar substanţele toxice nu afectează şi pulpa fructelor.

Vezi aici mai multe imagini.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 05:45 Flori insangerate S3
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Jocuri de putere si pasiune
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Marea si marea iubire
    105 min
    18:45 Flori insangerate S3
    120 min
    20:45 Speranta si mandrie
    75 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    75 min
    00:15 Dreptul la iubire
    60 min
    01:15 Flori insangerate S3
    105 min
    03:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies