Consumul de cafea sau ceai contribuie la creşterea glicemiei

Consumul de cafea sau ceai contribuie la creşterea glicemiei
Data publicarii: 05 Februarie 2008

Persoanele care suferă de diabet şi renunţă la doza zilnică de cafea sau ceai au mai multe şanse de a-şi ţine boala în frâu, în comparaţie cu pacienţii care continuă cu aceste obiceiuri.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA. Doza zilnică de cofeină contribuie la creşterea cu 8% a nivelului de zahăr din sânge, influenţând negativ efectele tratamentului administrat diabeticilor.

Renunţarea la cafea contribuie la un control mai bun al diabetului de tip 2, boală specifică persoanelor de vârsta a doua. Studiul a fost efectuat cu participarea a 10 persoane bolnave de diabet. Voluntarii consumau zilnic cel puţin două ceşti de cafea.

Analizele au arătat că nivelul zahărului din sânge se ridica cu 8% după ce doza de cofeină ajungea în corp. Cofeina tulbură procesul prin care glucoza este răspândită în organism. De asemenea, cofeina ar putea fi responsabilă de eliberarea adrenalinei care poate contribui la creşterea glicemiei.

Citeşte mai multe în Gândul.

 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 05:45 Flori insangerate S3
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Jocuri de putere si pasiune
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Marea si marea iubire
    105 min
    18:45 Flori insangerate S3
    120 min
    20:45 Speranta si mandrie
    75 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    75 min
    00:15 Dreptul la iubire
    60 min
    01:15 Flori insangerate S3
    105 min
    03:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies