Consumul de cafea sau ceai contribuie la creşterea glicemiei

Consumul de cafea sau ceai contribuie la creşterea glicemiei
Data publicarii: 05 Februarie 2008

Persoanele care suferă de diabet şi renunţă la doza zilnică de cafea sau ceai au mai multe şanse de a-şi ţine boala în frâu, în comparaţie cu pacienţii care continuă cu aceste obiceiuri.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA. Doza zilnică de cofeină contribuie la creşterea cu 8% a nivelului de zahăr din sânge, influenţând negativ efectele tratamentului administrat diabeticilor.

Renunţarea la cafea contribuie la un control mai bun al diabetului de tip 2, boală specifică persoanelor de vârsta a doua. Studiul a fost efectuat cu participarea a 10 persoane bolnave de diabet. Voluntarii consumau zilnic cel puţin două ceşti de cafea.

Analizele au arătat că nivelul zahărului din sânge se ridica cu 8% după ce doza de cofeină ajungea în corp. Cofeina tulbură procesul prin care glucoza este răspândită în organism. De asemenea, cofeina ar putea fi responsabilă de eliberarea adrenalinei care poate contribui la creşterea glicemiei.

Citeşte mai multe în Gândul.

 

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies