Consumul de ceapă scade riscul apariţiei bolilor cardiace

Consumul de ceapă scade riscul apariţiei bolilor cardiace
Data publicarii: 06 Noiembrie 2007

Consumul a doar 100 de grame de ceapă pe zi poate ajuta la vindecarea inflamaţiilor apărute pe artere, fără a se apela la medicamente. Dacă aceste inflamaţii nu sunt tratate duc la apariţia bolilor de inimă şi chiar la infarct.

O cină bogată în flavonoizi care se găsesc în ceapă, ceai, mere şi vin roşu previne inflamaţiile cronice care duc la subţierea arterelor, arată un studiu al Institutului de Cercetare a Alimentaţiei din Anglia.

Cercetătorii au urmărit ce se întâmplă după ce flavonoizii intră în organism şi sunt asimilaţi de acesta. Ei au observat că aceşti compuşi intră în contact cu ţesuturile şi tratează inflamaţiile apărute pe artere.

Mai multe citiţi în Gândul.

 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 05:45 Flori insangerate S3
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Jocuri de putere si pasiune
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Marea si marea iubire
    105 min
    18:45 Flori insangerate S3
    120 min
    20:45 Speranta si mandrie
    75 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    75 min
    00:15 Dreptul la iubire
    60 min
    01:15 Flori insangerate S3
    105 min
    03:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies