Studiul a mai scos la iveală faptul că persoanele care consumă în mod regulat carne de pui fără piele prezintă cu 52% mai multe riscuri de a dezvolta această maladie, Substanţele vinovate sunt nitrozaminele şi aminele heterociclice prezente în carnea procesată. Nitrozaminele sunt prezente în cantităţi extrem de ridicate în şuncă, iar aminele heterociclice se dezvoltă în momentul în care carnea este preparată la temperaturi înalte. Carnea de pui de pe care nu s-a înlăturat pielea conţine o cantitate mai mică din aceste amine.
Cercetătorii au mai descoperit că persoanele care mănâncă frecvent şuncă şi alte tipuri de carne procesată au mai mari probabilităţi de a fi fumătoare, de a consuma mai multe grăsimi şi de a lua mai puţine vitamine. Autorii studiului au declarat, însă, că sunt necesare mai multe analize pentru a stabili o legătură exactă între cancerul la vezica urinară şi consumul de şuncă.
"Pentru moment sfatul nostru este să adoptaţi o dietă echilibrată, cu grăsimi, carne roşie şi carne procesată în cantităţi mici şi bogată în legume fructe şi fibre", se indică în acest studiu.
06:00 | Flori insangerate 120 min
|
---|---|
08:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
09:00 | Familia 60 min
|
10:00 | Drumul catre tine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Amor real 60 min
|
13:00 | Evadatele 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Sub semnul iubirii 120 min
|
19:00 | Flori insangerate 120 min
|
21:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
22:00 | Familia 60 min
|
23:00 | Indragostiti din interes 60 min
|
00:00 | Amor real 60 min
|
01:00 | Capcana razbunarii 60 min
|
02:00 | Inima nu minte 180 min
|
05:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
06:00 | Flori insangerate 120 min
|