Crema de ciocolata si cafea

Crema de ciocolata si cafea
Data publicarii: 11 Noiembrie 2010

Ingrediente: 3 foite de gelatina de la Dr. Oetker 400 g ciocolată neagra 300 ml lapte 20 g de zahăr 3 lingurite cafea solubila neîndulcita 200 g frişcă rece

Se înmoaie gelatina în putina apa, timp de 5 minute.

Se rade ciocolata cu un cuţit de curăţat cartofi  si o parte din fulgii de ciocolata se pun deoparte pentru décor.

Se pun pe foc laptele amestecat cu zahărul pudră si cafeaua. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se topeste. Se ia vasul de pe foc, se adauga foitele de gelatina inmuiate (fara apa) si se amesteca energic pana cand se obtine o compozitie omogena. Se lasa deoparte la racit, amestecand cu un tel din cand in cand.

Se bate frisca si se incorporeaza in amestecul de lapte si ciocolata caldut. Crema obtinuta se toarna imediat in pahare si se tine la frigider cel putin 3 ore.

Pentru servire se decoreaza cu carlionti de ciocolata si se pudreaza cu cafea.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    10:00 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    02:00 Mostenirea
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Spre Anglia, cu dragoste
    105 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies