Crema de ciocolata si cafea

Crema de ciocolata si cafea
Data publicarii: 11 Noiembrie 2010

Ingrediente: 3 foite de gelatina de la Dr. Oetker 400 g ciocolată neagra 300 ml lapte 20 g de zahăr 3 lingurite cafea solubila neîndulcita 200 g frişcă rece

Se înmoaie gelatina în putina apa, timp de 5 minute.

Se rade ciocolata cu un cuţit de curăţat cartofi  si o parte din fulgii de ciocolata se pun deoparte pentru décor.

Se pun pe foc laptele amestecat cu zahărul pudră si cafeaua. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se topeste. Se ia vasul de pe foc, se adauga foitele de gelatina inmuiate (fara apa) si se amesteca energic pana cand se obtine o compozitie omogena. Se lasa deoparte la racit, amestecand cu un tel din cand in cand.

Se bate frisca si se incorporeaza in amestecul de lapte si ciocolata caldut. Crema obtinuta se toarna imediat in pahare si se tine la frigider cel putin 3 ore.

Pentru servire se decoreaza cu carlionti de ciocolata si se pudreaza cu cafea.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Iubitul meu, printul
    120 min
    12:00 Secretul meu
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Mama
    120 min
    20:00 State de Romania
    120 min
    22:00 Iubire si razbunare
    120 min
    00:00 Gustul infrangerii
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Mama
    120 min
    04:00 Iubitul meu, printul
    105 min
    05:45 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies