Delicii cu ciocolata

Delicii cu ciocolata
Data publicarii: 05 Aprilie 2010

Ingrediente
Aluat:
4 albusuri
1 varf de cutit cu sare
175 zahar tos fin
1/2 lingurita scortisoara
75g ciocolata neagra rasa
( petale de trandafir pentru decor)
 o fiola de esenta rom de la Dr. Oetker
Crema:
250 g ciocolata tableta
2 lingurite de esenta de vanilie (sticluta)  de la Dr. Oetker
250 g mascarpone

Mod de preparare
1. Preancalziti cuptorul la 150°C
2. Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi cu restul.
Se amesteca pana se obtine o bezea, dupa care se adauga scortisoara, ciocolata, amestecand usor.
3. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt, cu ajutorul unei lingurite se formeaza gramajoare.
4. Se coc timp de 60 de minute.

Crema
1. Se taie ciocolata in bucati si se topeste pe bain-marin, se lasa putin la rece si se adauga branza mascarpone.
2. Bezelele se lipesc intre ele cu putina crema si se aseaza pe un platou. Se orneaza cu petale de trandafiri.
 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    45 min
    09:45 MasterChef
    195 min
    13:00 Iubiri fara hotar
    180 min
    16:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
    18:00 Calea spre iertare
    120 min
    20:00 State de Romania
    60 min
    21:00 Vis de iarna
    120 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 State de Romania
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S2 toamna 2024
    60 min
    02:00 Calea spre iertare
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Vis de iarna
    90 min
    06:00 Ajutor, ma indragostesc!
    120 min
Modifică setările cookies