Descoperă gustul deosebit şi calităţile terapeutice ale mierii

Descoperă gustul deosebit şi calităţile terapeutice ale mierii
Data publicarii: 14 Aprilie 2008

Cunoscută de mii de ani pentru proprietăţile sale curative, mierea a fost redescoperită de oamenii de ştiinţă, fiind ideală pentru vindecarea afecţiunilor de diverse tipuri.

Virtuţile mierii, alături de antioxidanţii şi agenţii microbieni pe care îi conţine, precum şi textura sa fină sunt utilizate într-o gamă divrersificată de produse (spary-uri nazale, siropuri, dar şi alte preparate farmaceutice) menite să trateze bolile. Alte ingrediente cu calităţi purificatoare sunt propolisul (o substanţă folosită de albine pentru a curăţa stupul) şi polenul.

Pe lângă calităţile sale nutritive şi acţiunea benefică asupra aparatului respirator, mierea este folosită şi sub formă de cataplasmă, asigurând vindecarea rănilor profunde. Studiile efectuate de către specialişti au demonstrat că eficacitatea acestui produs poate fi mai mare, în lupta împotriva unui germen multirezistent numit stafilococ auriu, decât cea a antibioticelor.

Efectul antiseptic al mierii provine de la enzima cunoscută sub numele de glucozoxidază, produsă de albine. Această enzimă permite transformarea constantă a unor cantităţi mici de zahăr într-un antiseptic numit peroxid de oxigen.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    04:15 Scantei peste Brooklyn
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies