Dulceata de mere cu caramel

Dulceata de mere cu caramel
Citeste mai mult despre: Reteta de ACASA, Dulceata de mere cu caramel
Data publicarii: 09 Iunie 2010

Ingrediente:

500 g zahar
1 plic Gelfix 2:1 de la Dr. Oetker
2 caramele
650 g mere curatate si spalate
350 ml suc de mere
1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
1 plic sare de lamaie de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

2 linguri de zahar se amesteca cu gelifiantul si se dau deoparte.
Restul de zahar se topeste intr-o cratita la foc mediu, amestecand continuu, pana capata o culoare brun-deschisa. Se da zaharul caramelizat deoparte si se adauga cele 2 caramele, se omogenizeaza dupa care se lasa la racit.(Se lasa la racit ca sa nu sara atunci cand se adauga celelalte ingrediente lichide).
Intre timp se curata merele de coaja si de miezul cu samburi, se taie cubulete, se cantaresc 650 g si se amesteca intr-o oala cu sucul de mere, gelifiantul amestecat cu zahar, zaharul vanilat Bourbon si sarea de lamaie. Peste acestea se adauga zaharul caramelizat racit si se aduce la fierbere la foc mediu, dupa care se clocoteste timp de 3 minute. Borcanele se umplu cu dulceata pana la filet, se sigileaza si se tin pe capac timp de 5 minute.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    10:00 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    02:00 Mostenirea
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Spre Anglia, cu dragoste
    105 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies