Fierberea unor legume reduce beneficiile acestora asupra sănătăţii

Fierberea unor legume reduce beneficiile acestora asupra sănătăţii
Data publicarii: 21 Mai 2007

Oamenii de ştiinţă de la Universitate din Warwick au testat trei metode de preparare a legumelor, cum ar fi fierberea, prepararea la abur, la microunde şi "perpelirea” în tigaie, potrivit unei noi cercetări, scrie Gândul.

Specialiştii au constatat că fierberea pentru 30 de minute reduce conţinutul benefic din broccoli cu 77%, la varza de Bruxelles cu 58%, la conopidă cu 75% şi la varza albă, cu 65%.

Nici una din celelalte metode de preparare nu avea un impact semnificativ asupra proprietăţilor anticancer ale legumelor, se mai arată în studiu. Unul dintre cercetători, dr. Paul Thornalley, a concluzionat că, în cazul "în care dorim, maximum de beneficii din cele cinci porţii de legume pe zi, este exclusă fierberea lor”.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Favorul
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    04:15 Scantei peste Brooklyn
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies