Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze

Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze
Data publicarii: 25 Noiembrie 2009

Ingrediente
1 bucata intreaga  cotlete de porc cu os, 120 g costita afumata si feliata pe lungime, 2 cepe mici, cativa catei de usturoi, 4 mere, 120 g coacaze rosii, 1 l vin alb sec, 200 ml apa, 150 ml coniac, 3 linguri zahar, 3 cuisoare, 100 g unt, 1 lingura amidon de porumb, ulei de masline, sare si piper.

Mod de preparare
Carnea se infasoara in feliile de costita, se leaga cu sfoara, iar bucatile de os se imbraca cu folie de aluminiu. Aceasta carne astfel pregatita se prajeste in ulei si unt. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga la carnea prajita, se  mai prajesc impreuna citeva min si se stinge totul cu apa . Se introduce la cuptor . Separat, merele spalate, fara simburi si codite, se umplu cu unt cat o nuca. Se aseaza intr-o craticioara, se pun zaharul, cuisoarele si vinul. Se dau in clocot aprox 15 minute, cat sa nu se sfarame merele, dar sa fie fierte.
Pe un platou cald se aseaza felii de cotlet si mere si sosul de coacaze. Acesta din urma se pregateste din sosul ramas de la coacerea carnii, coacaze si coniac.  Amidonul se dezleaga cu 2 linguri de apa, se pune si ea in sos si se amesteca bine, pe foc, pana se ingroasa putin. Se toarna peste friptura.
 

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Drumul catre tine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    60 min
    02:00 Inima nu minte
    195 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies