Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze

Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze
Data publicarii: 25 Noiembrie 2009

Ingrediente
1 bucata intreaga  cotlete de porc cu os, 120 g costita afumata si feliata pe lungime, 2 cepe mici, cativa catei de usturoi, 4 mere, 120 g coacaze rosii, 1 l vin alb sec, 200 ml apa, 150 ml coniac, 3 linguri zahar, 3 cuisoare, 100 g unt, 1 lingura amidon de porumb, ulei de masline, sare si piper.

Mod de preparare
Carnea se infasoara in feliile de costita, se leaga cu sfoara, iar bucatile de os se imbraca cu folie de aluminiu. Aceasta carne astfel pregatita se prajeste in ulei si unt. Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga la carnea prajita, se  mai prajesc impreuna citeva min si se stinge totul cu apa . Se introduce la cuptor . Separat, merele spalate, fara simburi si codite, se umplu cu unt cat o nuca. Se aseaza intr-o craticioara, se pun zaharul, cuisoarele si vinul. Se dau in clocot aprox 15 minute, cat sa nu se sfarame merele, dar sa fie fierte.
Pe un platou cald se aseaza felii de cotlet si mere si sosul de coacaze. Acesta din urma se pregateste din sosul ramas de la coacerea carnii, coacaze si coniac.  Amidonul se dezleaga cu 2 linguri de apa, se pune si ea in sos si se amesteca bine, pe foc, pana se ingroasa putin. Se toarna peste friptura.
 

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies