Fructele şi legumele bogate în vitamina C scad riscul unui infarct

Fructele şi legumele bogate în vitamina C scad riscul unui infarct
Data publicarii: 13 Ianuarie 2008

Potrivit ultimelor studii în domeniu, o doză zilnică recomandată de vitamina C micşorează riscul de a face infarct cu o treime. Astfel, consumul de fructe şi legume bogate în această vitamină oferă numeroase beneficii sistemului cardio-vascular.

Studiul a fost efectuat la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, unde a fost măsurat nivelul de vitamina C din sângele a 20.000 de persoane. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat fructe şi legume bogate în vitamina C erau cu o treime mai protejate în faţa unui posibil infarct. Mai mult, cei care aveau cele mai mari nivele de vitamina C în organism erau cu 42% mai protejaţi de infarct.

Acest lucru i-a făcut pe cercetători să tragă concluzia că nivelul de vitamina C din organism poate fi folosit ca un indicator pentru o persoană predispusă la infarct.

Citeşte mai multe în Gândul.


Program Acasa TV
  • Vineri
  • 05:45 Flori insangerate S3
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Inima tradata
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Jocuri de putere si pasiune
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Marea si marea iubire
    105 min
    18:45 Flori insangerate S3
    120 min
    20:45 Speranta si mandrie
    75 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    75 min
    00:15 Dreptul la iubire
    60 min
    01:15 Flori insangerate S3
    105 min
    03:00 Fie ce-o fi!
    135 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies