Fructele şi legumele bogate în vitamina C scad riscul unui infarct

Fructele şi legumele bogate în vitamina C scad riscul unui infarct
Data publicarii: 13 Ianuarie 2008

Potrivit ultimelor studii în domeniu, o doză zilnică recomandată de vitamina C micşorează riscul de a face infarct cu o treime. Astfel, consumul de fructe şi legume bogate în această vitamină oferă numeroase beneficii sistemului cardio-vascular.

Studiul a fost efectuat la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, unde a fost măsurat nivelul de vitamina C din sângele a 20.000 de persoane. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat fructe şi legume bogate în vitamina C erau cu o treime mai protejate în faţa unui posibil infarct. Mai mult, cei care aveau cele mai mari nivele de vitamina C în organism erau cu 42% mai protejaţi de infarct.

Acest lucru i-a făcut pe cercetători să tragă concluzia că nivelul de vitamina C din organism poate fi folosit ca un indicator pentru o persoană predispusă la infarct.

Citeşte mai multe în Gândul.


Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate
    120 min
    08:00 Capcana razbunarii
    60 min
    09:00 Familia
    60 min
    10:00 Drumul catre tine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Amor real
    60 min
    13:00 Evadatele
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Sub semnul iubirii
    120 min
    19:00 Flori insangerate
    120 min
    21:00 Capcana razbunarii
    60 min
    22:00 Familia
    60 min
    23:00 Indragostiti din interes
    60 min
    00:00 Amor real
    60 min
    01:00 Capcana razbunarii
    60 min
    02:00 Inima nu minte
    195 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate
    120 min
Modifică setările cookies