Fructele şi legumele bogate în vitamina C scad riscul unui infarct

Fructele şi legumele bogate în vitamina C scad riscul unui infarct
Data publicarii: 13 Ianuarie 2008

Potrivit ultimelor studii în domeniu, o doză zilnică recomandată de vitamina C micşorează riscul de a face infarct cu o treime. Astfel, consumul de fructe şi legume bogate în această vitamină oferă numeroase beneficii sistemului cardio-vascular.

Studiul a fost efectuat la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, unde a fost măsurat nivelul de vitamina C din sângele a 20.000 de persoane. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat fructe şi legume bogate în vitamina C erau cu o treime mai protejate în faţa unui posibil infarct. Mai mult, cei care aveau cele mai mari nivele de vitamina C în organism erau cu 42% mai protejaţi de infarct.

Acest lucru i-a făcut pe cercetători să tragă concluzia că nivelul de vitamina C din organism poate fi folosit ca un indicator pentru o persoană predispusă la infarct.

Citeşte mai multe în Gândul.


Program Acasa TV
  • Luni
  • 05:45 Flori insangerate S2
    120 min
    07:45 Speranta si mandrie
    75 min
    09:00 Inimi singuratice
    60 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Vise desenate
    60 min
    14:00 Dallas
    60 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Vremea iubirii
    60 min
    17:00 Dragostea vietii mele
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    105 min
    20:45 Speranta si mandrie
    75 min
    22:00 Dallas
    60 min
    23:00 Inimi singuratice
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    105 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    05:00 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    05:45 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies