Majoritatea fructelor şi legumelor roşii conţin un pigment numit licopină, un antioxidant foarte puternic ce neutralizează radicalii liberi din organism. Licopina este cunoscută datorită proprietăţilor sale fabuloase. Îmbunătăţeşte memoria, reduce semnificativ riscul aterosclerozei, incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50%, licopina determină scăderea concentraţiei de colesterol la nivelul ţesutului hepatic, iar numeroase studii, atât epidemiologice cât şi pe modele animale, au demonstrat faptul că suplimentarea dietei cu licopină reduce riscul apariţiei unor diverse tipuri de cancer, cum sunt cele ale cavităţii bucale, esofag, colon, cancerul de sân şi cel de prostată.
Fructe: căpşunele, rodiile, zmeura, pepenele roşu, vişinele, cireşele, merele roşii coacăze;
Legume: tomatele, ardeiul gras, ardeiul kapia, sfecla roşie, ridichiile.
Nu evita dulceaţa din petale de trandafiri, ceaiurile din coarne de pădure sau de ardeiul cayenne!
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Phoebe in Tara Minunilor 120 min
|
12:00 | Secretul meu 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Mama 120 min
|
20:00 | Ingredientul secret 120 min
|
22:00 | Iubire si razbunare 120 min
|
00:00 | Gustul infrangerii 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Mama 135 min
|
04:15 | Ingredientul secret 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|