Fructele şi legumele de culoare roşie îmbunătăţesc memoria şi previn cancerul

Fructele şi legumele de culoare roşie îmbunătăţesc memoria şi previn cancerul
Data publicarii: 07 Octombrie 2008

Culoarea roşu a fost mereu asociată cu puterea, pasiunea sau sănătatea. Alimentele organice în nuanţe de roşu sunt adevărate surse de energie şi vitalitate pură.

Majoritatea fructelor şi legumelor roşii conţin un pigment numit licopină, un antioxidant foarte puternic ce neutralizează radicalii liberi din organism. Licopina este cunoscută datorită proprietăţilor sale fabuloase. Îmbunătăţeşte memoria, reduce semnificativ riscul aterosclerozei, incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50%, licopina determină scăderea concentraţiei de colesterol la nivelul ţesutului hepatic, iar numeroase studii, atât epidemiologice cât şi pe modele animale, au demonstrat faptul că suplimentarea dietei cu licopină reduce riscul apariţiei unor diverse tipuri de cancer, cum sunt cele ale cavităţii bucale, esofag, colon, cancerul de sân şi cel de prostată.

Fructe: căpşunele, rodiile, zmeura, pepenele roşu, vişinele, cireşele, merele roşii coacăze;

Legume: tomatele, ardeiul gras, ardeiul kapia, sfecla roşie, ridichiile.

Nu evita dulceaţa din petale de trandafiri, ceaiurile din coarne de pădure sau de ardeiul cayenne!


Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    10:00 Phoebe in Tara Minunilor
    120 min
    12:00 Secretul meu
    180 min
    15:00 Mai mult decat o familie
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Mama
    120 min
    20:00 Ingredientul secret
    120 min
    22:00 Iubire si razbunare
    120 min
    00:00 Gustul infrangerii
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025
    60 min
    02:00 Mama
    135 min
    04:15 Ingredientul secret
    105 min
    06:00 Mai mult decat o familie
    120 min
Modifică setările cookies