Lamaile sunt stropul de gust care transforma orice mancare. Ele sunt la fel de intense ca si sarea si pot fi folosite din plin in bucatarie. Aciditatea lamilor, intocmai ca si salinitatea, stimuleaza secretia de saliva si face ca mancarea sa para mult mai gustoasa. Cu cat pui mai mult, cu atat creierul tau percepe mai bine gustul.
Pe langa ca-ti lasa gura apa, aciditatea lamaii taie din grasimea unor alimente si le da un gust mult mai curat, mai light. Iar acidul citric ajuta la descompunerea grasimilor, a carbohidratilor si a proteinelor.
Asa ca foloseste-le mai des. Atunci cand mergi la cumparaturi, alege-le cu atentie: trebuie sa fie de un galben stralucitor, tari la atingere, netede si putin mai grele decat te-ai putea astepta. Daca sunt ca in descrierea noastra, vor rezista cateva zile la temperatura camerei si chiar mai mult daca le tii la frigider.
Stoarce-le si foloseste sucul obtinut la orice: supe, sosuri, bauturi, salata, legume, paste, carne de pui, peste, porc si orice mancare care contine maioneza. Ba mai mult, chiar si atunci cand coci prajituri, sucul de lamaie da un gust deosebit.
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
---|---|
08:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
10:00 | Dragoste de neinvins 60 min
|
11:00 | Top 5 latine Acasa 60 min
|
12:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
13:00 | Vedetele anului 2024: controverse 120 min
|
15:00 | Top 5 latine Acasa 60 min
|
16:00 | Fata cu ochi de onix 60 min
|
17:00 | Dragoste amara 120 min
|
19:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
21:00 | Fie ce-o fi! 120 min
|
23:00 | Trei surori S3 60 min
|
00:00 | Dreptul la iubire 60 min
|
01:00 | Flori insangerate S2 120 min
|
03:00 | Leylifer 135 min
|
05:15 | Top 5 latine Acasa 45 min
|
06:00 | Flori insangerate S2 120 min
|