Grecii au anumite ingrediente pe care le folosesc frecvent în specialităţile lor culinare. Măslinele şi uleiul de măsline sunt în topul preferinţelor lor. Măslinele greceşti au un gust uşor fructat şi puţin piperat. Sunt folosite în fripturi şi supe de legume, dar şi la salate. Uleiul de măsline este indicat persoanelor care au colesterolul ridicat. Legumele, precum roşiile, vinetele, mazărea, fasolea, bamele, salata, castraveţii, dovleceii sunt folosite pentru că reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale. Pe lângă ele se mai adaugă şi o multitudine de mirodenii ca menta, oregano, usturoiul, mărarul, rozmarinul sau cimbrişorul. Rolul lor nu este numai să dea savoare mâncării ci şi să îţi asigure necesarul de proteine şi vitamine.
Lactatele au un rol deosebit în bucătăria grecească. Brănza de capră şi brânza feta se folosesc datorită conţinutului scăzut de grăsimi. Iaurtul însoţit de mirodenii, lămâi, usturoi sau castraveţi poate fi servit ca şi garnitură.
Mâncărurile greceşti sunt condimentate cu alune, migdale sau nuci, ne spune diet.com . Desertul conţine întotdeauna fructe.
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 09:00 | Doctor de bine - Acasa toamna 2025 30 min
|
| 09:30 | ProVerde - Acasa toamna 2025 15 min
|
| 09:45 | iBani - Acasa toamna 2025 15 min
|
| 10:00 | O iarna ca-n povesti 120 min
|
| 12:00 | Taramul sperantei 180 min
|
| 15:00 | Santa Diabla 120 min
|
| 17:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 18:00 | Pariu cu destinul 120 min
|
| 20:00 | Mostenirea 120 min
|
| 22:00 | Acea fata 120 min
|
| 00:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 01:00 | Inimi singuratice 195 min
|
| 04:15 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
| 04:45 | O iarna ca-n povesti 75 min
|
| 06:00 | Alaca - iubire si tradare 120 min
|