La Acasa in bucatarie: Marc, un bucatar belgian, a preparat cozonac

La Acasa in bucatarie: Marc, un bucatar belgian, a preparat cozonac
Citeste mai mult despre: cozonac
Data publicarii: 21 Decembrie 2008

Marc, un bucătar belgian, a fost invitatul Simonei Mihăescu la "Acasă în bucătărie", unde a pregătit o reţetă savuroasă de cozonac cu nucă şi stafide.

Ingrediente:
- 1kg făină
- Maia- lapte cald, drojdie, făină
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri zahăr pudră
- ½ pachet unt
- 1 linguriţă sare
- Coaja rasă de la o lămâie şi o portocală
- Lapte

Cremă:
miez de nucă
stafide marinate în rom
2 linguri zahăr pudră
pastă de alune caramelizate
½ lingură caco
albuş ou

Mod de preparare:
Se pune maiaua peste făină şi se amestecă. Se adaugă ouă, zahăr brun, zahăr pudră, unt, sare şi drojdie. Se rade coaja de lămâie şi portocală şi se lasă 3-4 ore la dospit.

Se frământă aluatul cu lapte şi se lasă încă două ore la dospit.

Pentru cremă, se pun stafidele marinate în rom peste nucă şi se mai adaugă zahăr pudră, cremă de alune şi cacao. Se diluează compoziţia cu albuş de ou. Se lasă compoziţia în tavă până îşi dublează volumul. Se pune la cuptor pentru 20-30 minute.

 

Program Acasa TV
  • Miercuri
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    90 min
    04:30 Ce se intampla, doctore?
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies