La Acasa in bucatarie: Marc, un bucatar belgian, a preparat cozonac

La Acasa in bucatarie: Marc, un bucatar belgian, a preparat cozonac
Citeste mai mult despre: cozonac
Data publicarii: 21 Decembrie 2008

Marc, un bucătar belgian, a fost invitatul Simonei Mihăescu la "Acasă în bucătărie", unde a pregătit o reţetă savuroasă de cozonac cu nucă şi stafide.

Ingrediente:
- 1kg făină
- Maia- lapte cald, drojdie, făină
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri zahăr pudră
- ½ pachet unt
- 1 linguriţă sare
- Coaja rasă de la o lămâie şi o portocală
- Lapte

Cremă:
miez de nucă
stafide marinate în rom
2 linguri zahăr pudră
pastă de alune caramelizate
½ lingură caco
albuş ou

Mod de preparare:
Se pune maiaua peste făină şi se amestecă. Se adaugă ouă, zahăr brun, zahăr pudră, unt, sare şi drojdie. Se rade coaja de lămâie şi portocală şi se lasă 3-4 ore la dospit.

Se frământă aluatul cu lapte şi se lasă încă două ore la dospit.

Pentru cremă, se pun stafidele marinate în rom peste nucă şi se mai adaugă zahăr pudră, cremă de alune şi cacao. Se diluează compoziţia cu albuş de ou. Se lasă compoziţia în tavă până îşi dublează volumul. Se pune la cuptor pentru 20-30 minute.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    10:00 Daca-i bal, bal sa fie!
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    02:00 Mostenirea
    135 min
    04:15 Daca-i bal, bal sa fie!
    105 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies