Legume murate in stil chinezesc

Legume murate in stil chinezesc
Data publicarii: 06 Octombrie 2010

Ingrediente pentru 6 borcane a 800ml fiecare:
3 kg legume, de ex. ceapa mica, varza China, castraveti, morcovi, ardei rosu, telina
1,75 l apa
100 g zahar brun
400 ml otet din vin
2 pastai chili uscate
3 linguri boabe de piper
3 buc anason stelat
50 g ghimbir curatat si tocat marunt
1 plic Pikant iute de la Dr. Oetker

1.    Se curata ceapa si se taie cubulete. Se curata varza de China, se taie in 4 si se scoate cotorul. Se spala castravetii, eventual se decojesc si se taie in rondele mai groase.
2.    Se curata morcovii si se taie transversal fasii subtiri. Ardeii se taie pe jumatate, se curata si se taie fasii. Se curata telina, se spala si se taie grosier.
3.    Se aseaza alternativ legumele in borcane.
4.    Apa, sarea, zaharul, otetul, pastaile chili, piperul, anasonul stelat si ghimbirul, impreuna cu continutul plicului de Pikant se clocotesc timp de 5 minute, amestecand continuu.
5.    Solutia astfel preparata se toarna fierbinte peste legume. Se infileteaza capacele imediat.
6.    Legumele se pot consuma dupa ce au stat la murat timp de aprox. 2 zile.

Tipp: legumele sunt ideale ca aperitiv sau garnitura in meniurile chinezesti.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Santa Diabla
    120 min
    08:00 Lectii de viata
    60 min
    09:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    10:00 Spre Anglia, cu dragoste
    120 min
    12:00 Pacate din iubire
    180 min
    15:00 Santa Diabla
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Sarutul otravit
    120 min
    20:00 Mostenirea
    120 min
    22:00 Acea fata
    120 min
    00:00 Lectii de viata
    60 min
    01:00 Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025
    60 min
    02:00 Mostenirea
    120 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    15 min
    04:15 Spre Anglia, cu dragoste
    105 min
    06:00 Santa Diabla
    120 min
Modifică setările cookies