Cercetătorii de la Universitatea Aberdeen din Scoţia au descoperit că bebeluşii născuţi de mame care au mâncat mere şi mai mult de o porţie de peşte pe săptămână în timpul sarcinii prezintă mai puţine probabilităţi de a se îmbolnăvi de astm şi de a suferi din cauza unor alergii ale pielii. Specialiştii cred că efectul benefic este dat de puternicii antioxidanţi prezenţi în mere, flavonoidele, şi de acizii graşi Omega-3 care se găsesc în peşte.
Ei au studiat efectele unei largi game de alimente, precum legumele, sucul de fructe, citricele, kiwi, cerealele, untul şi margarina. Nici unul dintre aceste produse nu au aceste efecte protectoare asupra fătului. După ce copiii au împlinit cinci ani, cercetătorii au testat funcţiile plămânilor copiilor şi le-au făcut teste pentru depistarea alergiilor, iar mamele au oferit detalii despre alimentaţia fiilor lor.
Un studiu anterior la care a participat acelaşi grup a scos la iveală faptul că administrarea de vitamine E, D şi de zinc pe timpul sarcinii reduce riscul de astm la copii.
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
---|---|
08:00 | Lectii de viata 60 min
|
09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
10:00 | Scantei peste Brooklyn 120 min
|
12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
15:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
20:00 | Mostenirea 120 min
|
22:00 | Favorul 120 min
|
00:00 | Lectii de viata 60 min
|
01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S3 primavara 2025 60 min
|
02:00 | Fie ce-o fi! 135 min
|
04:15 | Scantei peste Brooklyn 105 min
|
06:00 | Mai mult decat o familie 120 min
|