Mici secrete cu efecte spectaculoase! Şi tu poţi avea un ten impecabil!

Mici secrete cu efecte spectaculoase! Şi tu poţi avea un ten impecabil!
Data publicarii: 24 Octombrie 2008

În zilele noastre, poţi fi uşor indusă in eroare, astfel încât să crezi că unica soluţie pentru a-ţi înfrumuseţa tenul este să foloseşti tot felul de creme anti-cearcăn, creme matifiante, loţiuni hidratante, anti-acnee, loţiuni calmante şi aşa mai departe.

Bineînţeles, alegerea unei creme potrivite pentru tipul tău de ten este importantă, însă, înainte de toate, trebuie să adopţi nişte obiceiuri alimentare sănătoase, fără de care toate cremele din lumea asta nu ar avea niciun efect.

Care sunt secretele unui ten frumos, impecabil?
Alimentaţia are repercusiuni majore asupra stării pielii noastre. Piele uscată, ternă, mai puţin suplă, cu coşuri? În cazul acesta, ar trebui să te gândeşti serios la alimentaţia ta, care poate nu acoperă nevoile pielii tale.

Pielea are nevoie de acizi graşi esenţiali şi, în special, de omega 6. Aceştia au ca misiune hidratarea stratului superior al epidermei, aşadar ei sunt responsabili de supleţea şi elasticitatea tenului. Din ce alimente poate organismul tău să extragă acizi graşi? Din peşte, precum somonul sau tonul şi macroul şi din uleiul de măline sau de nuci. Ai grijă să introduci în meniul tău, măcar o dată pe săptămână, aceste alimente.

Cel mai mare duşman al frumuseţii şi sănătăţii pielii tale sunt radicalii liberi. De unde vin aceştia? Ei bine, din ţigări, din razele dăunătoare ale soarelui, din poluare sau în urma unor carenţe alimentare!

Care este planul de atac? În primul rând, trebui să priviliegiezi alimentele bogate în antioxidanţi, singurii soldăţei capabili să lupte corespunzător împotriva radicalilor liberi. Ceaiul verde, fructele şi legumele colorate (portocale, kiwi, roşii, castraveţi, morcovi etc.) sunt cele mai bogate surse de antioxidanţi.

Alte sfaturi utile, dacă ţii la aspectul tenului tău, este să eviţi consumul de alcool şi tutun şi să nu aduni prea multe nopţi nedormite. De asemenea, e bine să te înveţi să adopţi o rutină de frumuseţe: gomaj o dată pe săptămână, pentru a elimina impurităţile şi celulele moarte şi demachiat obligatoriu în fiecare seară. În funcţie de tipul de piele şi de vârsta ta, alege un tratament potrivit: creme hidratante, contur pentru ochi, creme de noapte, serum etc. Nu ezita să ceri sfatul unei cosmeticiene sau unui medic dermatolog. Când mergi într-un magazin de cosmetice, nu te lăsa păcălită de preţuri mici sau, dimpotrivă, de etichete de firmă: nu vrei să cumperi un brand anume, neapărat, ci un produs care să satisfacă nevoile pielii tale.

 

Program Acasa TV
 • Sâmbătă
 • 06:00 Pe firul iubirii
  120 min
  08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
  60 min
  09:00 Lectii de viata
  60 min
  10:00 Iubirea prinde aripi
  120 min
  12:00 Numai langa tine
  167 min
  15:00 Pe firul iubirii
  120 min
  17:00 Lectii de viata
  60 min
  18:00 Povestea de pe insula
  120 min
  20:00 Regina
  90 min
  21:30 Dragostea pas cu pas
  120 min
  23:30 Numele meu e Riza
  60 min
  00:30 Regina
  90 min
  02:00 Intrebarea Mesei Rotunde
  60 min
  03:00 Lectii de viata
  60 min
  04:00 Dragostea pas cu pas
  120 min
  06:00 Pe firul iubirii
  120 min
Modifică setările cookies