Ingrediente - pentru aproximativ 4 borcane a cate 1 l
1 kg castraveti mai mici
1 conopida mai mica
250 g vasole verde (pastai)
500 g morcovi
Sare (sare de mare)
125 g ceapa mica (vezi poza pag.158)
3 foi de dafin
20 boabe de piper
10 cuisoare
Pt. marinata:
1 ½ otet
500 ml apa
1 lingura rasa sare
4 linguri rase zahar
2 varfuri de cutit conservant
Mod de preparare
1. Se spala castravetii si se pun intr-un recipient. Se toarna apa peste ei si se la loc rece timp de 12 ore. Se scot castravetii din apa, se curata cu ajutorul unei perii, se spala si apoi se tapeaza cu un prosop de bucatarie.
2. Se curata conopida, se inlatura tulpina, se rupe in buchetele si se spala.
3. Se curata fasolea (se inlatura capetele pastailor) si se rupe in bucati cu lungimea de aprox. 4 cm.
4. Se curata de coaja morcovii, se spala si se lasa la uscat. Se aduc la fiert in apa usor sarata conopida, fasolea si morcovii si se fiert timp de 6 – 12 min. Dupa fierbere, se scot legumele din apa si se lasa la uscat.
5. Se curata ceapa. Morcovii, conopida, fasolea se aseaza in borcane alaturi de castraveti, ceapa, foi de dafin, piper si cuisoare.
6. Pt. marinata, se aduc la fiert otetul cu apa, sare si zahar. Se ia oala de pe foc si se incorporeaza conservantul. Marinata obtinuta se toarna peste legume.
7. Se infileteaza imediat capacele.
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|
|---|---|
| 08:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 09:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025 60 min
|
| 10:00 | Spre Anglia, cu dragoste 120 min
|
| 12:00 | Pacate din iubire 180 min
|
| 15:00 | Santa Diabla 120 min
|
| 17:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 18:00 | Sarutul otravit 120 min
|
| 20:00 | Mostenirea 120 min
|
| 22:00 | Acea fata 120 min
|
| 00:00 | Lectii de viata 60 min
|
| 01:00 | Intrebarea Mesei Rotunde S4 toamna 2025 60 min
|
| 02:00 | Mostenirea 120 min
|
| 04:00 | Ce se intampla, doctore? 15 min
|
| 04:15 | Spre Anglia, cu dragoste 105 min
|
| 06:00 | Santa Diabla 120 min
|