Murăturile ne ajută la păstrarea sănătăţii organismului

Murăturile ne ajută la păstrarea sănătăţii organismului
Data publicarii: 29 Noiembrie 2007

Atât murăturile fermentate cât şi cele preparate cu oţet au efecte benefice asupra organismului prin tipul condimentelor folosite, dar şi de felul în care au fost puse.

Specialiştii recomandă murăturile în orice dietă datorită numărului mic de calorii. Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.

De asemenea, condimentele utilizate de gospodine sunt foarte importante. Usturoiul are capacitatea de a ţine sub control dezvoltarea bacteriilor în organism. Boabele de muştar ajută în procesul digestiv, dar şi la prevenirea Alzheimerului.

Pentru prepararea murăturilor se foloseşte şi oţetul. Acesta ajută la mărirea imunităţii organismului, calmează şi chiar vindecă anumite disfuncţii digestive şi distruge depozitele de calciu din încheieturi.

Cu toate acestea, unele persoane trebuie să fie atente la consumul de murături. Acestea nu sunt indicate persoanelor cu afecţiuni digestive,hepatice, hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare.

Mai multe citiţi în Gândul.

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Ingerul razbunarii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    135 min
    03:15 Leylifer
    120 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies