Oamenii de stiinta "coc" in laborator carnea artificiala. Ai da 250.000 de euro pe un hamburger?

Oamenii de stiinta coc in laborator carnea artificiala. Ai da 250.000 de euro pe un hamburger?
Data publicarii: 17 Noiembrie 2011

Carnea de cultura  - burgeri sau carnaciori crescuti in laboratorul din Petri, in loc sa fie facuti din animale taiate – poate fi solutia pentru hranirea populatiei in crestere a planetei, pentru salvarea mediului inconjurator, dar si pentru salvarea a milioane de animale. Pana atunci, insa, ar putea sa mai treaca ceva timp si, cu siguranta, nu va fi ieftin, scrie Reuters.

Primul hamburger creat in laborator va costa undeva in jur de 250.000 de euro, spune Mark Post, biolog la Univestitatea din Maastricht, Olanda, care spera sa scoata cat mai repede pe piata noua delicatesa.   “Primul hamburger va fi o dovada ca faptului ca se poate”, a spus Post, pentru Reuters. “Cred ca putem face acest lucru in anul care vine”, a explicat omul de stiinta.   Poate ca suna ca o imitatie, dar culturile artificiale de carne se aseamana foarte bine cu cea care provine de la animale si sunt diferite de carnea fabricata din proteine vegetale, ca cea din soia.  

Citeste mai multe pe www.incont.ro!

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Flori insangerate S2
    120 min
    08:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    10:00 Dragoste de neinvins
    60 min
    11:00 Top 5 latine Acasa
    60 min
    12:00 Dreptul la iubire
    60 min
    13:00 Vedetele anului 2024: controverse
    120 min
    15:00 Top 5 latine Acasa
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Dragoste amara
    120 min
    19:00 Flori insangerate S2
    120 min
    21:00 Fie ce-o fi!
    120 min
    23:00 Trei surori S3
    60 min
    00:00 Dreptul la iubire
    60 min
    01:00 Flori insangerate S2
    120 min
    03:00 Leylifer
    135 min
    05:15 Top 5 latine Acasa
    45 min
    06:00 Flori insangerate S2
    120 min
Modifică setările cookies